Türk-İş Genel Başkanı'ndan asgari ücret teklifi: 9 bin lira

Yeni yılda uygulanacak asgari ücreti belirlemek için üçüncü toplantı yapıldı. Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 9 bin lira olarak açıkladıkları teklifleriyle ilgili, "Vermezlerse masaya oturmayız" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı'ndan asgari ücret teklifi: 9 bin lira

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2023 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamındaki üçüncü toplantısı sona erdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki basına kapalı toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temsilcilerinden istenen ilave veriler görüşüldü. 

İşçi ve işveren tarafının rakamlar üzerinden pazarlıklarını yürüteceği toplantıda, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamının belirlenmesi bekleniyor.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay toplantı sonrası, "Türk-İş'in teklifi 9 bin lira. Verirlerse imzalarız, vermezlerse masaya oturmayız" ifadelerini kullandı.  İşveren tarafının tutumuyla ilgili soruya da yanıt veren Atalay, "İşverene sorun" dedi. 

Atalay asgari ücret görüşleri öncesinde asgari ücrette 'kırmızı çizgileri'nin 7 bin 785 TL olduğunu söylemişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, üçüncü toplantıda uzlaşma sağlanacağını ifade etmişti.

ASGARİ ÜCRET NET 5 BİN 500 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirasını brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2022, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER