Türkiye'nin en zenginleri belli oldu

Forbes listesine göre Türkiye'nin en zengin kişisi değişti. Listenin başında, 3,8 milyar dolarlık servetiyle Rönesans Holdi̇ng Başkanı Erman Ilıcak yer aldı. Murat Ülker ise 3,7 milyar dolarlık servetiyle ikinci sıraya geriledi!

Türkiye'nin en zenginleri belli oldu
Forbes Türki̇ye, en zengin iş insanlarının sıralandığı ‘Forbes 100’ li̇stesi̇ni̇ açıkladı. Rönesans Holdi̇ng Başkanı Erman Ilıcak, son beş yıldır li̇steni̇n zi̇rvesi̇nde yer alan Murat Ülker’i̇ geri̇de bırakarak ‘Türki̇ye’ni̇n en zengi̇ni̇’ oldu. Daha önceki yıllarda Erol Sabancı, Hüsnü Özyeği̇n, Mehmet Emi̇n Karamehmet, Feri̇t Şahenk ve Murat Ülker ‘en zengin’ kişi olarak açıklanmıştı.

Erman Ilıcak, listenin ilk sırasında 3,8 milyar dolarlık servetiyle yer aldı. 3,7 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker ikinci sırada yer alırken, üçüncülüğü 2,1 milyar dolarlık servetleriyle Hüsnü Özyeğin ve Osman Kibar paylaştı.

11 İSİM İLK KEZ YER ALDI

Habertürk’te yer alan habere göre bu yıl 11 isim de Forbes 100’de ilk kez yer aldı. Daha önceki yıllarda listeden düşen üç isimse bu yıl geri döndü. Toplam servetten 6,1 milyar dolar pay alan bu isimler arasında geçen yıl hayatını kaybeden Şarık Tara ve Erdoğan Demirören’in varisleri ile 2016’da hayatını kaybeden Mustafa Koç’un iki kızı da yer alıyor. Mustafa Koç’un kızları Esra Koç (22) ve Aylin Koç (18) Koç Grubu şirketlerinde hissedar olan dördüncü kuşaktan ilk üyeler oldu. Koç kardeşler aynı zaman Forbes 100 tarihinin en genç isimleri.

Listenin ilk 10’unda yer alan isimlerin ortak noktalarından biri de Türkiye dışında şirketleri bulunması ve döviz gelirleri bulunması.


Listede 28 kadın yer alırken, toplam servet içindeki payları yüzde 19,7 olarak gerçekleşti. En zengin kadın ise 2 milyar dolarlık servetiyle Semahat Arsel oldu.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2019, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER