14 yaşındaki çocuğa 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten dava

7 Haziran seçimleri öncesi Facebook sayfasında “Oyum HDP’ye” şeklinde paylaştığı videonun altına yaptığı yorum gerekçe gösterilerek hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten soruşturma açılan 14 yaşındaki A.Ş. için hazırlanan iddianame, İstanbul 2. Çocuk Mahkemesi tarafından kabul edildi.

14 yaşındaki çocuğa 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten dava

7 Haziran seçimleri öncesinde Facebook sayfasında paylaştığı video altına yaptığı yorumda “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten 14 yaşındaki A.Ş. için iddianame hazırlandı.

Hakkında soruşturma açılan A.Ş. hakkında Cumhuriyet Savcısı Mustafa Demirel tarafından iddianame hazırlandı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, İstanbul 2. Çocuk Mahkemesi’nce kabul edilen iddianame de, A. Ş.’nin Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) ihbar edildiğine yer verildi.

İhbarı yapan kişinin kimliğinin saklı tutulduğu iddianamede mağdur olarak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olarak gösterildi.

İddianamede, A. Ş.’nin “Oyum HDP’ye” isimli videoyu paylaştığı belirtilerek, “……. Erdoğan gör bunları gör, vahşeti ….. ….. Elbet hesabı sorulacak’ şeklinde ağır hakaret bulunan yorum yaptığı…” değerlendirmesi yapıldı.

A.Ş. hakkında açılan davanın ilk duruşması 20 Eylül günü görülecek.

Erdoğan: Bir kereye mahsus olarak davalarımı çekiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Temmuz’ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı konuşmada hakaret davalarını bir kereye mahsus geri çektiğini açıklamıştı:

“Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı, hakareti yapanları bir kereye mahsus olarak, davalarımı çekiyorum ve affediyorum. Zira asıl bu imkanı doğru değerlendiremezsek millet bizim yakamıza yapışma hakkına sahip olur diye düşünüyorum. Onun için siyasetçiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin, ülkemizin önündeki bu gerçeğe, bu hassas duruma uygun şekilde davranacaklarına inanıyorum.”

Erdoğan’ın şahsına açılan hakaret davalarını geri çekme açıklamasının ardından CHP ve MHP liderlerine dönük davalar geri çekmiş, HDP ile ilgili davalardan ise vazgeçmemişti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER