17 polise tutuklama

“Yolsuzluk” ve “rüşvet” soruşturmasını yürüten polislere yönelik operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden 17’si tutuklandı, 12 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

17 polise tutuklama

İstanbul merkezli soruşturmada gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 29 polisten 17’si tutuklandı. 12 şüpheli ise serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturmada, 13 Nisan Pazartesi gününden itibaren gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen aralarında İstanbul Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski müdürü Nazmi Ardıç’ında bulunduğu 29 polis hakkındaki karar akşam saat 23.30 sıralarında açıklandı.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgusu tamamlanan 29 polisten, Mahir Çakallı ve Nazmi Ardıç’ın da aralarında bulunduğu 17’si “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlamasıyla tutuklanırken, 12 polis ise serbest bırakıldı.

Aralarında eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın da bulunduğu 17 polis Silivri Cezaevi’ne konuldu.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER