3 gazeteci tahliye edildi

MİT görevlisinin cenazesini haber yaptıkları için yargılanan gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel tahliye edildi.

3 gazeteci tahliye edildi

Libya’da görev yaparken vefat eden MİT görevlisinin cenazesini haber yaptıkları gerekçesiyle tutuklu olarak yargılana Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Manisa muhabiri Hülya Kılınç ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, mahkemenin tahliye kararının ardından gece saatlerinde cezaevinden çıktı.

Pehlivan ilk yaptığı açıklamada “Bu davada suç yoktu, suçlu yoktu. Bütün gazetecilik yaşamımızı cezalandırma amacı vardı. Evet belki tahliye olduk ama adalet arayışımız da, gazetecilik sevdamız da bitmedi. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın gazeteciliğe ve adil bir gelecek için yazmaya aynen bıraktığımız gibi devam edeceğiz. Ve bu ülkeyi arzu ettiğimiz, hayal ettiğimiz adil bir ülkeye kavuşturacağız. Bu süreçte bize destek veren bütün dostlara, arkadaşlara, sevdiklerime teşekkür ediyorum” dedi.

Davada, Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’a 3 yıl 9 ay, Murat Ağırel’e 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezası verilmişti. Mahkeme cezayla birlikte Pehlivan, Ağırel ve Kılınç’ın tahliyesine de hükmetmişti. (Kaynak: Odatv)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER