38 köylünün öldüğü hava saldırısı zamanaşımına uğradı!

Şırnak’ın iki köyünde 20 yıl önce düzenlenen ve 38 kişinin yaşamını yitirdiği hava saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma zamanaşımına uğradı.

38 köylünün öldüğü hava saldırısı zamanaşımına uğradı!

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Kuşkonar ve Koçağılı köylerinin savaş uçakları tarafından bombalanması ile ilgili soruşturmada askeri savcılık, dosyanın zaman aşımına uğradığını belirterek, takipsizlik kararı verdi.

26 Şubat günü, soruşturmayı yürüten TMK ile görevli Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, dosyaya, "Görevsizlik" kararı vererek, Diyarbakır 2. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı'na göndermişti.

Çok geçmeden 24 Mart günü Diyarbakır 2. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı, dosyayı "yetkisizlik" kararı vererek, Genelkurmay Başkanlığı'na göndermişti.

Kasım 2013'te Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi' (AİHM), Türkiye'yi, "Hava saldırısı emri vermek", "Yeterli soruşturma yapmamak", "İnsan yaşamını dikkate almadan bombalama yapmak" ve "Uçuş kayıtlarını gizlemek" suçlamalarıyla 2 milyon 305 bin euro tazminata mahkum etmişti.

Şırnak'ta 26 Mart 1994 tarihinde Kuşkonar ve Koçağılı köylerinde önce helikopterler ile alçak uçuş yapılmış,  ardından iki savaş uçağı köylüleri hedef almıştı. Bombalamada çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 40'ı aşkın kişi yaşamını yitirmişti. / anf

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2014, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER