4 yıl önce hayatını kaybeden 8 madenci törenle anıldı

Zonguldak'ta, TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne ait ocakta 7 Ocak 2013'te meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 8 işçi ocak girişinde anıldı.

4 yıl önce hayatını kaybeden 8 madenci törenle anıldı
Türkiye Taş Kömürü Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne ait ocakta 7 ocak 2013'te yerin 630 metre altında meydana gelen göçükte, galeri açma çalışması yapan taşeron firma çalışanı madencilerden 5'i metan gazından zehirlenerek, 3'ü de göçük altında kalarak yaşamını yitirmişti. Hayatını kaybeden işçiler, kazanın 4'üncü yıl dönümünde 'kuyubaşı' olarak tabir edilen ocak girişinde anıldı.


Törene, madencilerin yanı sıra TTK Genel Müdürü Ercan Gebeş, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu da katıldı.

GMİS Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak, hayatını kaybeden 8 işçinin taşeron sistemde çalışan madenciler olduğunu vurguladı. TTK'nın 14 bin norm kadro olmasına rağmen 8 bin işçiyle çalıştığını aktaran Kolçak, şunları söyledi:

"Biz taşeron sistemin ölüm sistemi olduğunu her defasında söylüyoruz. Norm kadrosundan bu kadar az bir şekilde üretim yapmaya çalışan hiçbir kamu kuruluşu yok. Genel müdürlük ve sendika ile işçilerle birlikte bu kurumu ayakta tutamak için her türlü mücadeleyi vermemize rağmen maalesef bizim sesimizi duymayan sağır kulaklar var. Bu kadar işçi açıklarıyla, iş güvenliği açıklarıyla çalışmak istemiyoruz. Lütfen Ankara bizim sesimi duysun."

Maden işçileri, törenin ardından ocağa inerek mesailerine başladı. (DHA)

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER