5 eski bakan komisyon başkanı oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabinesinde görev vermediği, 5 eski bakan TBMM'de komisyon başkanlığı görevine getirildi.

5 eski bakan komisyon başkanı oldu

 24 Haziran seçimlerinin ardından oluşan TBMM’de komisyon başkanlarıyla üyeler belli oldu. 5 komisyonun başkanlığına eski bakanlar getirildi.

Eski Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , Anayasa Komisyonu Başkanlığı’na getirildi. Eski Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş ise Milli Eğitim Komisyonu Başkanı oldu. Eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Komisyonu Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı seçildi. Son kabinede Başbakan Yardımcılığı yapan Hakan Çavuşoğlu ise İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı oldu. 

ALTINOK GÜVENLİK VE İSTİHBARAT KOMİSYONU BAŞKANI OLDU

24 Haziran’da ilk kez milletvekili seçilen bazı isimler de komisyon başkanlığa getirildi. Eski Emniyet Genel Müdürü Erzurum Milletvekili Selami Altınok Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı oldu. Eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanı seçildi. Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız Sağlık Komisyonu Başkanlığına getirildi. Kars Milletvekili Yunus Kılıç da Tarım Komisyonu Başkanı seçildi.

AKP grup başkanvekilliği görevinden alınan Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığına getirildi. Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü, Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş oldu.

5 İSİM AYNI GÖREVE GETİRİLDİ

Seçimlerden önce komisyon başkanı olan 5 isim yeniden aynı görevlere getirildi. AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Dışişleri Komisyonu Başkanlı Volkan Bozkır, Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sadi Bilgiç, İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç tekrar aynı göreve getirildi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2018, 00:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER