5 ilde gözaltı ve tutuklama

Ankara, Siirt, Van ve Batman’da polisin düzenlediği ev baskınlarında en 19 kişi gözaltına alınırken, Diyarbakır’da ise 8 kişi tutuklandı.

5 ilde gözaltı ve tutuklama

Ankara, Siirt, Van ve Batman’da polisin düzenlediği ev baskınlarında en 19 kişi gözaltına alınırken, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde gözaltına alınan 8 kişi ise tutuklandı.

Ankara

Ankara’da sabah saatlerinde TEM ve jandarma tarafından Yenimahale, Sincan ve Keçiören de “PKK’nin şehir yapılanması” iddiasıyla 5 adrese sabah saatlerinde operasyon yapıldı. Yapılan ev baskınlarında en az 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Siirt

Siirt’te sabah saatlerinde kar maskeli özel harekât polisleri tarafından 5 ayrı eve eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Çal, Barış, Conkbayır, Dumlupınar ve Affet mahallerinde yapılan ev baskınlarında 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Siirt Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Diyarbakır

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 4 gün önce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 8 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından Ergani Adliyesi’ne çıkarıldı.

Savcılıktaki ifadeleri ardından tutuklanmak talebiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişi “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt adına suç işleme” iddiasıyla tutuklanarak Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Van

Van’ın Erciş ilçesinde sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı baskınlarda ise DBP Erciş İlçe Eşbaşkanı Abdurrahman Turan ve Sait Bütün, “örgüt propagandası yapmak” iddiası gözaltına alındı.

Batman

Batman’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Serhat Ekinci, Abdülkadir Çelebi, Mehmet Çelebi, Hasan Demirel, İzzetin Kardaş ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi Batman Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER