7 yaşındaki çocuğa 'polise mukavemet' gözaltısı

Mersin’de “Kobani sınırında eyleme katılıp molotof attığı” ve “polise mukavemet ettiği” gerekçesiyle 7 yaşındaki Ş.T. adlı çocuk gözaltına alındı.

7 yaşındaki çocuğa 'polise mukavemet' gözaltısı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nde bir araya gelen insan hakları aktivistleri, kentte yaşayan çocuklara yönelik baskıları protesto etti.

Konuya ilişkin konuşan İHD Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, Kürtlerin yaşadığı mahallerde çocuk ve ailelerin sürekli tehdit edildiğini ve bir takım ekonomik olanaklar sağlanacağı vaadiyle “işbirliği” adı altında ajanlığa sevk edildiğini söyledi.

Bunu kabul etmeyen ailelerin Mersin’i terk etmek zorunda bırakıldığını belirten Tanrıverdi, terk etmeyen ailelerin çocukları ise çeşitli gerekçelerle cezaevlerine gönderildiğini söyledi.

Psikolojik sorunlar

Konuyla ilgili örnek veren Tanrıverdi, Meryem Tuğrul isimli kişinin torunu için İHD’ye başvuruda bulunduğunu belirterek, başvuruda 7 yaşındaki Ş.T.’nin “Kobani sınırındaki eyleme katılarak, molotof attığı” iddiasıyla polisler tarafından karakola çağrıldıktan bir gün sonra da adliyeye sevk edildiğini aktardı.

Tanrıverdi, 7 yaşındaki Ş.T.’nin Mersin’de ikamet ettiğini ve Urfa’ya hiç gitmediği halde suçlamaya maruz kaldığını belirtti.

27 Mart’ta gözaltında alınan ve 28 Mart’ta adliyeye çıkartılan Ş.T.’nin ağır psikolojik sorunlar yaşadığını ve geceleri yataktan fırlayarak uyandığını belirten Tanrıkulu, “Bu çocuğa yaşatılanların hesabını kim soracak?” diye sordu.

Tanrıverdi, olayda kastı sorumluluğu olanların mutlaka hesabını vermesi gerektiğini söyleyerek aile ile birlikte suç duyurusunda bulunacaklarını da söyledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER