AB'den Türkiye'ye 26 milyon euro'luk mülteci ve deprem yardımı

Avrupa Birliği, depremzedelere ve mültecilere destek olmak amacıyla Türkiye'ye yaklaşık 857 milyon TL insani yardım yapılacağını açıkladı.

AB'den Türkiye'ye 26 milyon euro'luk mülteci ve deprem yardımı

Avrupa Birliği (AB), mültecileri ve 6 Şubat'taki Maraş depremlerinden etkilenen kişileri desteklemek için 26 milyon euro insani yardım sağlayacağını açıkladı. AB, yardım açıklamasını Maraş depremlerinin birinci yıldönümünden dört gün önce yaptı.

Avrupa Komisyonu'nun resmi internet sitesinden dün yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Suriye sınırına yakın güneydoğu bölgesinin büyük bir mülteci nüfusuna ev sahipliği yaptığı, aynı bölgenin Türkiye'nin modern tarihinde yaşadığı en büyük depremlerden birine maruz kaldığı hatırlatıldı. Depremlerde yaşanan can kayıplarına ve hasara dikkat çekilen açıklamada, sağlanacak yeni fonun 'depremler sonrasında ve bölgesel mülteci krizinden kaynaklanan en kritik insani ihtiyaçlara yönelik olacağı' ifade edildi.

YARDIMIN 4 MİLYON EURO'SU EĞİTİME

Buna göre, sağlanacak 26 milyon euro'luk ödeneğin 4 milyonluk kısmı acil durumlarda eğitim konusunda harcanacak. Sağlanacak insani yardım ayrıca sığınmacılar gibi en kırılgan topluluklar ile depremlerden etkilenen kişilere koruma hizmeti sağlamak için kullanılacak. Açıklamaya göre, "AB, su, temizlik, hijyen ve özelleşmiş sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçlar konusunda mültecilere yardım etmeyi sürdürecek."

AB'nin insani ihtiyaçlar temelinde Türkiye'deki yetkililerle işbirliği içinde en kırılgan kişilere yardım etmeye devam edeceği belirtilen açıklamada, 2015 yılından bu yana AB'nin yaklaşık 100 insani projeyi desteklediği ve 21 partner kuruluşla birlikte çalıştığı belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER