Abadi'den geri adım: Peşmergeyi tebrik etti

Irak Başbakanı Abadi, IŞİD'e karşı zafer açıklamasında peşmergeyi tebrik etmeyince tepki çekti. Abadi açıklamasını 24 saat sonra değiştirdi.

Abadi'den geri adım: Peşmergeyi tebrik etti
Irak’ta merkezi yönetim ile Kürtler arasındaki gerilim sürerken, Başbakan Haydar Abadi’nin IŞİD’e karşı zafer ilan ederken peşmergenin adını anmaması tepki çekti. Abadi, tepkiler üzerine Facebook’tan yayımladığı açıklamaya 24 saat sonra peşmergenin de adını ekledi.


Abadi cumartesi günü bir televizyon konuşmasıyla IŞİD’e karşı nihai zafer ilan etmiş, ‘Haşdi Şabi dahil Irak güvenlik güçlerini’ tebrik etmişti. Abadi aynı gün resmi Facebook sayfasında da peşmergenin adını anmadı. Bu durum IŞİD’le savaşta büyük kayıplar veren Iraklı Kürtlerin tepkisini çekti. Peşmerge Bakanlığı da açıklama yaparak “Kürt savaşçıların fedakârlığı ve koordinasyonu olmasaydı bu savaş kazanılamazdı” tepkisini gösterdi.

Irak Başbakanı, bunun üzerine Facebook sayfasındaki açıklamayı dün gece değiştirdi. Yeni açıklamada, “Bütün muzafferleri selamlıyorum. Ordu, polis, güvenlik güçleri, Haşdi Şabi, terörle mücadele güçleri, hava kuvvetleri, pilotlar, peşmerge güçleri ve ordunun bizi destekleyen her birim gibi cesur güçleri…” ifadelerini kullandı.

Irak’ta 2014’ten bu yana IŞİD’e karşı verilen savaşta 1846 peşmerge savaşçısı hayatını kaybetmiş, 10 bini yaralanmıştı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER