ABD: Ankara saldırısının faillerini belirleyemedik

ABD, 28 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara’daki saldırının kimler tarafından gerçekleştirildiğini saptayamadıklarını açıkladı.

ABD: Ankara saldırısının faillerini belirleyemedik

ABD, 28 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye’ye başsağlığı dileyen Beyaz Saray, saldırının faillerini henüz belirleyemediklerini ifade etti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes basın brifinginde yaptığı açıklamada ‘Biz hükümet olarak sorumluları belirleyemedik’ ifadesini kullandı.

Öte yandan Rhodes olayı şiddetle kınadığını açıkladı.

Rhodes, “YPG ve diğer Kürt unsurlarla olan tüm temaslarımızda onlara Türkiye ile ittifakımızın ne kadar önemli olduğunu ve asıl odaklanmamız gereken ortak tehdit IŞİD’e karşı mücadeleye zarar vermemelerini kesin bir dille ifade ettiğimi Türklere açıkça belirttik” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ‘PKK, YPG ve PYD’nin sorumlu olduğunu savunmuş ancak PYD Eş Başkanı Salih Müslim iddiaları yalanlamıştı.

Davutoğlu yine ‘YPG’ dedi

ABD’nin bu açıklamayı yaptığı saatlerde ise Başbakan Ahmet Davutoğlu Twitter üzerinden açıklama yaptı.

Davutoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Ankara’da 28 vatandaşımızı kaybettiğimiz hain terör saldırısı tüm Türkiye’ye, kardeşliğimize yapılmıştır. Saldırıyı gerçekleştiren YPG, bölücü terör örgütünün bir parçasıdır, uzantısıdır, birlikte hareket etmektedir, ülkemizi hedef almaktadır. Türkiye bir bütündür, 78 milyon bu zorluğu da aşacak güce, kudrete sahibiz. Biz buradayız, bu topraklardayız, ebediyen burada kalacağız.”

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2016, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER