ABD Büyükelçiliği'nden 'kayyum' açıklaması: Endişe duyuyoruz

ABD Büyükelçiliği, 28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, kayyum atamalarının geçici olacağı ve vatandaşların yakında yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğinin ümit edildiği belirtildi.

ABD Büyükelçiliği'nden 'kayyum' açıklaması: Endişe duyuyoruz

ABD Büyükelçiliği, bölgedeki belediyelere kayyum atanması hakkında yayınladığı açıklamada, gelişmelerden endişe duyduklarını bildirdi.

ABD Büyükelçiliği’nin yazılı açıklamasında “Hükümetin bazı seçilmiş yerel yetkilileri terörizmi destekledikleri iddiasıyla görevden alma ve yerlerine kayyum atama kararını takiben Türkiye’nin Güneydoğu’sundaki çatışma haberlerinden endişe duyuyoruz” denildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin terörizmi lanetlediği ve Türkiye’nin kendisini savunma hakkını desteklediği belirtilen açıklamada, Türk yetkililerin,  iddiaları araştırırken, hukuki süreç ve Türk Anayasası’ndaki barışçıl politik ifade hakkını da içeren kişisel haklara saygı göstermesinin önemine işaret edildi.

Açıklamada, kayyum atamalarının geçici olacağı ve vatandaşların yakında yeni yerel yetkililer seçmelerine izin verileceğinin ümit edildiği belirtildi.

Ne oldu?

Bu sabah, kanun hükmünde kararnameye dayanarak 28 belediyeye kayyum ataması yapuldı.

Görevlerinden alınan 28 belediye başkanının yerine vali yardımcıları ve kaymakamlar atandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2016, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER