Abdülkadir Selvi: 2 orgeneralin istifasını Erdoğan istedi

Dün yapılan kritik YAŞ toplantısı öncesi istifa eden 2 orgeneralin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğiyle görevlerinden ayrıldığı iddia edildi.

Abdülkadir Selvi: 2 orgeneralin istifasını Erdoğan istedi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi’nin kulislere dayandırdığı habere göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar ve EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu’nun istifalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği ileri sürüldü.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’nin bugünkü yazısına göre, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı öncesi Beştepe’de Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’la görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Org. İhsan Uyar ve Eğitim ve Doktrin Komutanı Org. Kamil Başoğlu’nu makamına çağırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu toplantıda 2 orgeneralden istifalarını vermelerini istedi. İki komutan da itirazsız bir şekilde istifalarını vererek emekliye ayrıldı. İki orgeneralden, zafiyetleri nedeniyle istifalarının istendiği öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olarak gösterilen Kara Havacılık Okulu, Org. İhsan Uyar’a, tankların çıktığı Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ise Org. Kamil Başoğlu’na bağlıydı.

2 komutan gereken tedbirleri almakla görevlendirilmesine rağmen, darbe gecesi Kara Havacılık’tan helikopterler kalkmış, Etimesgut’tan ise tanklar çıkmıştı.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2016, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER