'ABD'ye sesleniyorum, Pensilvanya'daki zatı Türkiye'ye teslim edin'

Cumhurbaşkanı Erdoğan evinin önünde toplanan kalabalığa seslendi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada “Ben buradan Amerika’ya sesleniyorum, Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin.” dedi.

'ABD'ye sesleniyorum, Pensilvanya'daki zatı Türkiye'ye teslim edin'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri darbe girişiminin ardından İstanbul Kısıklı’daki evinin önünde toplanan kalabalığa seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin”

“Ben buradan Amerika’ya sesleniyorum. Sayın Başkan’a sesleniyorum, diyorum ki; Sayın Başkan sizin kendinize bunu söyledim, ‘Pensilvanya’daki 400 dönüm arazinin içinde yer alan bu zatı ya deport edin ya da bize verin’ demiştim ve bunların darbe girişimi içerisinde olduğunu size söylemiştim ama dinletemedim. Şimdi bugün bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum, diyorum ki; Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin.

“TSK içindeki ur temizleniyor”

“Bu olaylar Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bir azınlığın yapmış olduğu eylemlerdi yoksa Silahlı Kuvvetlerin kendisinin değil. Çünkü Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bunlar bir urdu, ur… Şimdi bu ur temizleniyor. Silahlı Kuvvetlerimiz inşallah kendine yakışır bir noktaya doğru gidecek.

“Yargıya teşekkür ediyorum”

“Bu arada yargıya da çok teşekkür ediyorum, çünkü yargı; dört bir yanında ülkemizin, makamlarına, mevkilerine rütbelerine bakmadan, kim olursa olsun emniyet teşkilatıyla el ele vermek suretiyle bunları toplayarak tutuklama kararlarını verdiler ve bunları tutukladılar.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER