Adalet Bakanı'ndan Tahir Elçi açıklaması

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin gözaltına alınmasıyla ilgili Adalet Bakanı Kenan İpek, “Hakimin önüne çıkacak, verilecek kararı bekleyelim’ dedi.

Adalet Bakanı'ndan Tahir Elçi açıklaması

Adalet Bakanı Kenan İpek, Bakırköy 2’nci Sulh Ceza Hakimliği’nin “PKK terör örgütü değildir” dediği için Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında verdiği yakalama kararına ilişkin olarak konuştu.

Bakan İpek, “Hakimin önüne çıkacak. Verilecek kararı bekleyelim” dedi.

Ne ol muştu?

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programında, “PKK terör örgütü değildir. Bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile, PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan, toplumda çok ciddi bir desteği olan bir siyasal harekettir,” demiş ve bu sözleri nedeniyle hedef alınmıştı.

Bu sözleri nedeniyle Tahir Elçi hakkında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İdris Kurt res’en soruşturma başlatmıştı. Elçi’nin, kullandığı ifadeler ile ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçu işlediği savunulmuştu.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği, “PKK terör örgütü değildir” sözleri nedeniyle Elçi hakkında “Terör örgütü propagandası” suçundan yakalama kararı çıkarıldı. Elçi kararın ardından 20 Ekim günü gözaltına alınarak İstanbul’a götürüldü.

Elçi’nin gözaltına alınmasının gerekçesi ise “soruşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacı ile yurt içinde saklanması” gösterildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2015, 22:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER