Adalet Yürüyüşü’nün 'en'leri

Kravatlar, takım elbiseler çıktı, spor ayakkabıları, eşofmanlar giyip yola çıktılar. Türkü söyleyenden, davul çalana, çekim yapandan şalvar giyene Adalet Yürüyüşüne çıkan CHP’li milletvekilleri renkli görüntüler sergiliyor.

Adalet Yürüyüşü’nün 'en'leri
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü 9 günü geride bıraktı. Türkiye siyaset tarihine bugünden geçtiğini söyleyebileceğimiz yürüyüş renkli görüntülere de sahne oluyor. Meclis’te takım elbiseler içinde görmeye alışık olduğumuz milletvekilleri spor ayakkabıları ve eşofmanlarıyla görüntülenirken “gizli yetenekler” de ortaya çıkıyor. Davul çalan milletvekilinden şarkı söyleyen milletvekiline yürüyüşün renkli “en”lerini derledik.


‘MALATYA MALATYA BULUNMAZ EŞİN!’

Adalet Yürüyüşü’nün en renkli siamalarından biri CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba. Yürüyüşün disiplini ve provakasyonlara karşı güvenliğini sağlamaktan sorumlu Ağbaba’yı sık sık elinde megafon topluluğu yönlendirirken görmek mümkün. Esprili müdahaleleriyle topluluğu yönlendiren, slogan attıran, halay başı olan Ağbaba bir gün de eline davul aldı, memleketinin şarkısı “Malatya Malatya bulunmaz eşin”i söyledi.

KAYIŞLIOĞLU HİLMİ YARAYICI’YI SOLLADI

kayisoglu

Grup Yorum’un eski solistlerinden CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı yürüyüş boyunca da sözlediği şarkılarla eyleme renk kattı. Yarayıcı’nın şarkıları sürpriz değildi, ama yürüyüş CHP içindeki gizli yetenekleri de ortaya çıkardı. Anayasa değişikliğinin Komisyon görüşmelerinde 2 saati bulan konuşmasıyla dikkat çeken CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu sık sık şarkılarıyla topluluğu hareketlendiren isim oldu. Yürüyüşün bir gününe de şalvar giyerek katılan Kayışoğlu’nun bağlama ve gitar da çaldığı biliniyor.

ŞEKER TV’DEN KESİNTİSİZ YAYIN

aliseker

Adalet Yürüyüşü’nün canlı yayını Anayasa görüşmelerinden alışık olduğumuz gibi CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in patent başvurusu da yaptığı Şeker TV’nin omuzlarındaydı. Ali Şeker danışmanı aracılığıyla yürüyüş boyunca tüm gelişmeleri televizyon aracılığıyla canlı yayında paylaşmayı sürdürdü. Şeker’in yürüyüş boyunca yaptığı canlı yayınlarda en büyük sıkıntısı ise internet kesintileri oldu. Şeker isyanını “bu gidişle beni Telekom’a da yürütecekler” sözleriyle dile getirdi.

EREN ERDEM’İ KİMSE TANIMADI

eren

Yürüyüşün en hareketli siyasetçilerinden biri de İstanbul Milletvekili Eren Erdem. Kortej düzenini sağlamak için kurulan ekipte yer alan Erdem kimi zaman kulağındaki telsiz nedeniyle polise benzetildi, kimi zaman yağmurluğu, şapkasıyla profesyonel doğal yürüşçüsüne. Genç olmanın avantajıyla yürüyüşün en hareketli isimlerinden biri olan Erdem’i bir gördüğünüz yerde bir daha görmek mümkün değil.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER