Afrin heyetinin temasları sürüyor

Rojava’nın Afrin Kantonu yönetiminin Ankara’daki temasları devam ediyor.

Afrin heyetinin temasları sürüyor
Rojava’nın Afrin Kantonu yönetiminin Ankara’daki temasları devam ediyor. Türkiye ile Afrin arasında sınır kapısının açılması, komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi ve diplomatik bir takım temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gelen Afrin heyetinin görüşmeleri sürüyor.


Türkiye ile Afrin arasında sınır kapısı açılması ve komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi talebiyle Türkiye'ye gelerek diplomatik girişimlerde bulunan Afrin Kantonu Başbakanı Hêvî Mistefa, Dışişleri Bakanı Süleyman Cafer ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Cihan Mihemmed ve Ekonomi Bakanı Dr. Ahmet Yusuf'tan oluşan heyet, Ankara'da temaslarda bulunmaya devam ediyor. DTK ve Rojava ile Dayanışma Derneği'nin davetiyle Türkiye'ye gelen heyet, başta Türkiye hükümeti yetkilileri olmak üzere birçok çevre ile görüşmek istiyor.

Heyet temasları çerçevesinde bugün KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile görüşecek, yarın ise MAZLUM-DER üyeleri ile görüşerek Kobanê için yapılacak eyleme katılacaklar. İHD'nin yarın yapacağı kongresine de katılacak olan heyet burada Afrin ve Kobanê'ye ilişkin bir açıklama da yapacak. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER