Ahmet Altan serbest, Mehmet Altan tutuklandı

Gülen Cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alınan akademisyen Mehmet Altan tutuklandı. Gazeteci-Yazar Ahmet Altan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ahmet Altan serbest, Mehmet Altan tutuklandı

11 gün boyunca emniyette gözaltında tutulan gazeteci-yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan dün adliyeye götürüldü.

Altan kardeşler savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, Mehmet Altan’ın “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Ahmet Altan ise “haftada bir gün imza verme” ve “yurt dışına çıkış yasağı” zorunluluğundan oluşan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ahmet Altan’ın, mahkemede “Benim hayatım darbelere karşı mücadeleyle geçti” dediği öğrenildi.

Ne oldu?

Gazeteci-yazar Ahmet Altan ve Prof. Dr. Mehmet Altan, sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayın yapan Can Erzincan TV’de 14 Temmuz ‘da katıldıkları Özgür Düşünce programında söyledikleri sözler nedeniyle 10 Eylül’de gözaltına alındı.

Altan kardeşler programda “darbe çağrışımıyla subliminal [başka bir objeye gömülü] mesaj içeren söylemlerde bulunmakla” suçlandı.

Altanların söz konusu programda “FETÖ” soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak’la birlikte 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildiklerine dair ifadeler kullandıkları iddia ediliyordu.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 20:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER