Akdoğan HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Galip Geylani'yi sordu

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 14 Ocak'ta tutuklanan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki bir hücrede tutulan HDP İlçe Eşbaşkanı Galip Geylani'nin durumuna tepki göstererek basına açıklamada bulundu.

Akdoğan HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Galip Geylani'yi sordu
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 14 Ocak'ta tutuklanan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki bir hücrede tutulan HDP İlçe Eşbaşkanı Galip Geylani'nin durumuna tepki göstererek basına açıklamada bulundu.


Şemdinli ilçesinde 14 Ocak'ta tutuklanan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki bir hücrede tutulan HDP İlçe Eşbaşkanı Galip Geylani'nin durumu hakkında bilgi almak için Şemdinli’de bir dizi temaslarda bulunan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan duruma tepki göstererek basına açıklamada bulundu.


Bir İnsanı Neden 9 Gün Teki Kişilik Bir Hücrede Tututyorsunuz?

9 Gün NHDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan açıklamasında şöyle dedi:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, “Türkiye şu anda zor bir süreçten geçiyor. Bu gerçekten de Halkların Demokratik Partisi’nin bütün barış söylemlerine rağmen, demokrasiye yönelik bağlılığına rağmen AKP Hükümeti’nin ilk günden bu güne kadar bütün il ve ilçe örgütlerimizin içini boşaltmaya yöneliktir. İlçe başkanımızın 9 gündür tutuklanmış tutuklama kararı verilmiş ama buradaki İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tek kişilik bir hücrede arkadaşımız tutuluyor. Cumhuriyet savcılarıyla zoraki görüşmelerden sonra Hakkâri’ye götürüldüğüne dair bize bilgi verdi. Ama biz Hakkâri ile görüştüğümüzde götürülmediğini, buradaki arkadaşlarımızla bu bilgiyi tekrar teyit etmeye çalıştık ama götürülmediğini öğrendik. Burada şunu söylemek istiyoruz, burada helikopter var burada götürme durumunuz varken niçin bir insanı 8 gün 9 gün tek kişilik bir hücrede tutuyorsunu” dedi.

IMG_1361

Başkanınız hiçbir siyasi faaliyetlerden dolayı tutuklanmamıştır

Akdoğan açıklamsının devamında; “bize yapılan açıklamada ise başkanınız hiçbir siyasi faaliyetlerden dolayı tutuklanmamıştır. Burada sormak istiyoruz? Yürüyüş yapma, basın bildirisini dağıtma, basın açıklaması yapma siyasi faaliyet değil de örgüt üyeliğimi oluyor. Buda yeni bir terminoloji mi oluyor sizde. Bu kadar hukukun katledilmesine bu kadar subjektif yorumların olması gerçekten bizleri kaygılandırıyor. Her şey bir anda keyfiyetçi bir uygulamayla biz istersek götürürüz. Bakın bu insan gitmiş ifadesini vermiş serbest bırakılıyor. Sonradan rutin yol kontrolünde gözaltına alınıyor ve tutuklanıyor. 9 gün bir insan tek kişilik bir hücrede tutulur mu? Biz hangi adalete inanacağız. Biz adalete güvenimizi bir yerden sonra yitiriyoruz. Bakın bunların kararını verenler dün gibi mazlum insanları içeri atanlar o KCK operasyonu sürecinde kahraman olmak isteyenler bugün dört tane ülkeyi beş tane ülkeyi o savcılar gezmektedir. Aynı şekilde biz bunlara da söylüyoruz, Yarın bu bitecek ve bu hükümet sizi sahiplenmeyecek. Sizi ortada bırakacak, nasıl paralel savcı diyorsa, size de bir isim bulacaktır. Burada hukuğu katletmeyin, insanların hukuğa olan güvenlerinin yitirmesine neden olmayın. Savcı ile görüşüyoruz götürüldüğüne dair bilgi veriliyor, Hakkâri ile görüşüyorum getirilmediğini söylüyor. Burada bir yanlış var o zaman biri doğruyu söylemiyor. Biz burada derhal bu uygulamaların son bulması adına burada hukukun ayaklar altına alındığı bir yerden halkın hukuka olan güvenini yitirdiği bir yerde, bu keyfiyetçi uygulamalardan bir an önce geri dönsünler. Özelikle biz bir an önce bu konudaki uygulamaların özellikle burada insanlarımızı sindirmeye yönelik işte biz bu şekilde size yaklaşacağız görünüşüyle burada hareket etmelerinin kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Bu tavırdan bir an önce vazgeçmesini istiyoruz

HDP’li Akdoğan son olarak; “Hukuku çiğneyenlere şunu söylüyoruz, anayasal suç işliyorsunuz. Bir siyasi faaliyetten tutuklanmayan biri, biz hepimiz tanıyoruz. Görüştüğümüz şahıslarda diyor ki biz iyi tanırız kendisini, o zaman siyasi faaliyetlerin dışında ki bu insan zaten partimiz o kadar yoğun ki böyle bir fırsatı olmuyor. Bildiri dağıtmayı, basın açıklama yapmayı örgüt üyeliğinden dolayı bu arkadaşımız göz altına almayı ve tutuklama kararı verildiğini biz karar veriyoruz. Dolayısıyla bu konuda ki uydurma gizli tanıklarla birlikte dosyanın üstü kapatılıyor ve hiç kimsenin bu dosyalara ulaşmasını avukatlar bile engelleniyor. Biz bu konuda açık ve net söylüyoruz. Bu tavırdan bir an önce vazgeçmesini istiyoruz. Tutuklama kararı verilen bir insanı nasıl dokuz gün içerde kalıyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER