Akın Öztürk'ün emir astsubayı tutuklandı

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura eski üyesi tutuklu Orgeneral Akın Öztürk'ün eski emir astsubayı Ali Ü., tutuklandı.

Akın Öztürk'ün emir astsubayı tutuklandı
Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura eski üyesi tutuklu Orgeneral Akın Öztürk'ün eski emir astsubayı Ali Ü., tutuklandı.


15 Temmuz darbe girişiminin sorumluları arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklanan Orgeneral Akın Öztürk'ün, Kayseri'de Tümgeneral rütbesiyle görev yaptığı sırada emir astsubaylığını yapan emekli astsubay Ali Ü., sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Emekli astsubayın darbe gecesi Orgeneral Akın Öztürk ile yaptığı görüşmeler nedeniyle Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri tarafından 11 Kasım günü gözaltına alındığı ve mahkemede de bu yönde yargılandığı ifade edildi.

Bu arada Kayseri'deki FETÖ soruşturmaları kapsamında yakalanıp mahkemeye çıkarılan 4 şüpheliden Ramazan K. ve Tarık Ü. de tutuklanırken, Barış B. ile Mustafa Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER