AKP'li Yazıcı: “Anayasa hazırlama sürecinde HDP de yer almalı“

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, "Anayasa hazırlama sürecinde HDP de yer almalı" dedi

AKP'li Yazıcı: “Anayasa hazırlama sürecinde HDP de yer almalı“

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan idam tartışmalarını değerlendiren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı,  "İdamla ilgili bir çalışma yok. Ama vatandaşın talebi var. İdam cezasının çok düşünülmesi lazım. Bizim adli mekanizmamızın çok şeffaf işlemesi lazım. Uygulanan bir cezada bir adli hata varsa idam cezası ise geri dönüşü yok" dedi. Habertürk TV'de Aysun Torun'un sorularını yanıtlayan Hayati Yazıcı, "Vatandaşlıktan çıkarma olabilir mi?" sorusu üzerine "Vatandaşlıktan çıkarma olabilir. Uluslarası hukukta var. Biz sözleşmelerin tarafıyız. Onlarla ters düşmemeliyiz lazım" diye konuştu.

Anayasa çalışmalarının önümüzdeki hafta başlayacağını kaydeden Yazıcı, HDP'nin de sürecin içinde olacağının mesajını verdi.

AKP'li Yazıcı, "Reel bakmak lazım konulara. HDP'nin terörle mücadelede eleştirilecek çok noktası var. Duruş farklılığı var. Ama her ne olursa olsun bunları da absorve etmek suretiyle milletin meclisinde oturduklarına göre, Meclis'te bir grup da HDP grubu olduğuna göre herhalde biraz daha sıcak yaklaşım içinde bulunmak gerekiyor. HDP'ye gidilmesi doğru olur diye değerlendiriyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER