Aktütünlü köylüler yürüyüş yapıp yollarının açılmasını istedi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Irak sınırında bulunan Aktütün köyünde yaşayan vatandaşlar PKK'liler tarafından bombanan köprülerin onarılması ve yolun yeniden açılması için yetkililere çağrıda bulundu.

ŞEMDİNLİ HABER


Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırında bulunan Aktütün, Uğuraçan, Konur, Dereyanı ve Yeşilbayır köylerinin ulaşımını Beyyurdu köyü üzerinde sağlayan yolun 55 kilometresinde bulunan Mehende alanındki köprü ile Aktütün köyünün Gülkan Vadisi üzerinde ulaşımını sağlayan yolun 40 kilometresinde Gebeta alanındaki köprü bir süre önce PKK’liler tarafından havaya uçurulmasıyla 5 köyün yolu tamamıyla ulaşıma kapandı. PKK'liler yine 5 köyün iletişimini sağlayan Tur
cell, Vodofone ve Avea operatörlerinin baz istasyonlarına da bir süre önce sabotaj eylemi gerçekleştirerek 3 baz istasyonu imha etti. Ulaşımı ve iletişimi tamamıyla kopan 5 köy mahsur ve çaresiz kaldı.

Aktütün, Uğuraçan, Konur, Dereyanı ve Yeşilbayır köylerinde mahsur kalan vatandaşlar Mehende bölgesinde bulunan ve bir süre önce havaya uçurulan köprünün yakınına kadar yürüyerek; burada yetkililere çağrıda bulundu. Yürüyüş yapan köylüler yetkililerden 5 köye ulaşımı sağlayan iki köprünün yeniden onarılması ve yolun açılması çağrısında bulundu.

Yürüyüş yapan köylüler sessizce evlerine dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2015, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER