Ali İsmail Korkmaz davası yeniden görülecek

18 Nisan Pazartesi günü Kayseri’deki dava Yargıtay’ın bozma gerekçeleri doğrultusunda yeniden görülecek. Korkmaz ailesi cezaların artırılması yönünde talepte bulunacak, savcı ise cezaların indirilmesini isteyecek.

Ali İsmail Korkmaz davası yeniden görülecek

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nin, Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek öldürülen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili davayı usul yönünden bozulması üzerine 18 Nisan’da yeniden görecek.

Eskişehir’deki Gezi direnişi eylemlerinde polisler ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ‘güvenlik’ gerekçesiyle Kayseri’de görülen davasındaki kararı Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, kararını usul yönünden bozmuş, sanık polis memurlarının tahliye istemlerini de reddetmişti.

Savcı cezaların indirilmesini istiyor

Korkmaz ailesi Yargıtay’a, cezanın ‘Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’dan değil ‘Kasten öldürme’ suçundan verilmesi isteğiyle, savcı ise cezanın indirilmesi isteğiyle gitti.

18 Nisan’da yeniden görülecek davaya, zanlılardan sadece Mevlüt Saldoğan ile avukatının katılabileceği belirtildi.

Ali İsmail Korkmaz davasındaki Yargıtay’ın bozma kararının gerekçesinde, sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan’ın avukatının karar duruşmasına katılmayarak son savunmasını yapmaması ve ‘kasten öldürme’den dava açıldığı halde ‘ağırlaştırılmış yaralama’dan ceza verildiği vurgulandı.

“Cezaların az olduğuna dair taleplerimizi yineleyeceğiz”

Ali İsmail Korkmazın ağabeyi ve avukatı Gürkan Korkmaz, yeniden yargılama tarihinin kendilerine de iletildiğini belirterek, şöyle dedi:

“18 Nisan’da Kayseri’deki duruşmaya katılıp, daha öncede cezaların az olduğuna dair taleplerimizi yineleyeceğiz. Mahkeme, Yargıtay 1’inci Dairesi’nin davayla ilgili gösterdiği eksiklikleri giderecek. Bu arada biz de dediğim gibi daha önceki taleplerimizi ve yeni taleplerimizi temyiz öncesi yeniden dile getireceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER