Amed Barosu Erdoğan'ın 'ölçüsüz' tepkisini kınadı!

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Mayıs günü Danıştay töreninde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nun konuşmasını keserek kullandığı "ölçüsüz" ve "hakaret edici sözleri" kınadı.

Amed Barosu Erdoğan'ın 'ölçüsüz' tepkisini kınadı!

Bir basın açıklaması yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Tahir Elçi,  "10 Mayıs 2014 tarihinde Danıştay’ın 146. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen törende Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Metin Feyzioğlu tarafından yapılan konuşma sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gösterilen tepki ve sarf edilen sözler büyük bir şaşkınlıkla izlenmiştir" dedi.

İfade ve eleştiri özgürlüğünün, demokratik bir toplumun temel değerlerinden biri olduğu gibi, yönetenlerin / hükümet yetkililerinin eleştirilere daha fazla açık ve tahammüllü olmaları bulundukları kamusal makamın gereği olduğunu ifade eden Elçi, "Hoşuna gitmemiş ve rahatsız edici bulmuşsa da, Sayın Başbakan’ın TBB Başkanının konuşmasına gösterdiği ölçüsüz tepkiyi ve hakaret edici sözleri kınıyor ve kabul edilemez buluyoruz" diye belirtti.

Elçi, "Bağımsız savunmanın örgütü olan Barolar Birliği Başkanının bile ifade ve eleştirilerinin bu şekilde hakaret ve baskıcı tepkilerle karşılanması, Türkiye’de ifade özgürlüğüne ilişkin kaygıları daha da artırmaktadır" dedi ve herkesi demokrasinin temel değer ve işleyişine saygı duymaya davet etti. / anf

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2014, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER