Amed'de mera kavgası: 20 gözaltı

Amed'in Silvan İlçesi'ne bağlı Umur Köyü'nde mera nedeniyle çıkan kavgada 16 yaşındaki Mervan Biçer, atılan taşla yaralanırken, jandarma 20 kişiyi gözaltına aldı.

Amed'de mera kavgası: 20 gözaltı
Amed'in Silvan İlçesi'ne bağlı Umur Köyü'nde mera nedeniyle çıkan kavgada 16 yaşındaki Mervan Biçer, atılan taşla yaralanırken, jandarma 20 kişiyi gözaltına aldı. Köy Muhtarı Hasan Acun, köye ait mera nedeniyle sürekli sorun ile karşılaştıklarını, bunun giderilmemesi halinde çocukları okula göndermeyeceklerini söyledi.

Silvan'ın Umur Köyü merasına giden yolun köy sakinlerinden Adnan Eren tarafından bu sabah sürüldüğünü gören köylüler buna tepki gösterdi. Köy merasının mahkeme kararıyla köylülere kaldığını beliren köylüler Eren'den traktörlerini bölgeden çekmesini istedi. Aralarında çocukların da bulunduğu grubu korkutmak amacıyla Eren'in şoförü Şirin Gülük tabanca ile havaya ateş açtı. Ateş açılması üzerine çıkan taşlı sopalı kavgada Mervan Biçer başına isabet eden taş ile yaralandı. Arbede sırasında köylüler Şirin Gülük ile Nevzat Gülçük'ün üzerinde bulunan silaha el koydu ve durumu jandarmaya bildirdi.


Köylülerin tabancaları teslim ettiği jandarma, 20 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca olayların büyümemesi için köy ve merada önlem alındı. Köy muhtarı Hasan Acun, meranın köylerinin sınırları içinde bulunduğunu ve bu konuda mahkeme kararı da bulunmasına rağmen sorunun bir türlü çözülmediğini belirterek, bu sorunun çözülmemesi halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi. 
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER