Amedliler sofralarını Şengallilerle paylaşıyor

Amed sakinleri IŞİD vahşetinden dolayı göç etmek zorunda kaldıktan sonra Amed Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Basın Merkezi ve Sanat Galerisine yerleşen Kürt Êzîdî ailelerle sofralarını paylaşıyor.

Amedliler sofralarını Şengallilerle paylaşıyor
Amed sakinleri IŞİD vahşetinden dolayı göç etmek zorunda kaldıktan sonra Amed Büyükşehir Belediyesi Sümerpark Ortak Yaşam Alanı Basın Merkezi ve Sanat Galerisine yerleşen Kürt Êzîdî ailelerle sofralarını paylaşıyor.


Birçok Amed sakini Êzîdîlerle dayanışmak amacıyla yardım elini uzatıyor. Amedlilerin yoğun yardım yapmak için yaptığı başvurular üzerine Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı özellikle çocuk ve kadınların ihtiyaçlarını tespit edip yardım yapmak isteyen kent sakinlerine bunları bildiriyor. Yardımlar makbuz karşılığında alınıyor.

Kent sakinlerinin yaptıkları malzeme yardımı Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından kayıt altına alınıyor. Yapılan yardımlar alanda ihtiyaç sahiplerine doğrudan sosyal çalışmacılar tarafından veriliyor.

Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Amed Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü çalışanı Cumali Odabaşı, yardımların Amed Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının her hangi bir çağrısı olmadan yapıldığını ifade etti.

Êzîdî ailelerin Amed'e ilk geldiklerinde ortak çalışma yürütmek adına sivil tolum kuruluşları (SKT)larla ortak bir toplantı yaptıklarını aktaran Odabaşı, “Toplantı sonucunda yardımlar konusu gündeme geldi. İlk yardımlar daha çok STK üyelerinden geldi. Ardından kentte bulunan yurttaşlarda bu sürece dahil oldu” dedi.

Yapılan yardımların Kürtlerin dayanışma içinde olduğunu gösterdiğini kaydeden Odabaşı, “Aynı zamanda yaşanan acıların ortaklaşmasıdır. Bu ortaklaşmayla birlikte Kürtlerde ciddi bir uluslaşmanın yaşandığını ortaya çıkmaktadır” şeklinde konuştu.

Amed Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na yapılan yardımların Sümerpark Ortak Yaşam Alanında depolandığını ifade eden Odabaşı, Êzîdî ailelerle çalışan sosyal çalışanların, günlük ihtiyaçları tespit ettikten sonra ihtiyaçları depodan temin ederek ailelere dağıtımının yapıldığını söyledi.

Şuan Çınar karayolunda bulunan Amed Yenişehir Belediyesine ait olan sosyal tesislere bine yakın Êzîdî'nin yerleştirildiğini belirten Odabaşı, “Bu sayının 3 bine çıkması bekleniyor. Temel gıda ihtiyaçları dışında ailelerin temizlik ve giyim eşyalarına ihtiyaç duydukları biliniyor. Onun dışında çocuklarla yapılan sosyal çalışmalarda kırtasiye malzemelerine de ihtiyaç var” dedi.

Odabaşı, son olarak Amed Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın Şengalli ailelerin temel gereksinimlerinin karşılanmasından sonra, ailelerin yaşadıkları travmaları atlatmaları adına çeşitli programları da hayata geçireceklerini belirtti.

Öte yandan Amed Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı  Sümerpark'taki Şengalli ailelere her gün 400 kişilik sıcak yemek dağıtıyor. Sabah kahvaltı olmak üzere iki öğünde sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Yemekler Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Meslek Edindirme Merkezinde aşçı olarak çalışanlar tarafından gerçekleştiriliyor.  

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2014, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER