Ankara'da barış mitinginde patlama: En Az 20 Ölü!

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde bugün Ankara’da “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” sloganıyla Emek, Barış ve Demokrasi mitingi gerçekleştiriliyor. Miting öncesinde Ankara Tren Garı kavşağında patlama sesi duyuldu. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildiriliyor.

AKP'nin başlattığı savaşa karşı KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin düzenlediği "Barış Mitinginde" hünez nedeni bilinmeyen iki büyük patlama meydana geldi.

Ankara Tren Garında toplanan ve Sıhhiye'ye yürümeye çalışan kitlenin toplanmaya çalıştığı sırada garın önündeki alt geçidin iki yanında EMEP, HDP, SGDF pankartlarının olduğu yerde patlamalar oldu. 

Polis, yaralılara müdahale etmek isteyenlere biber gazı sıktı. Ambulanslar yetersiz. Yaralılar battaniyelerle taşınıyor.

Doğan Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Patlamalarda en az 20 kişinin öldüğü bildirildi. Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

Öğlen saatlerinde yapılacak 'Emek, barış, demokrasi' mitinginin toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde saat 10.00 sıralarında patlamalar meydana geldi. Patlamalarda en az 20 kişinin öldüğü bildirildi. Ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

TERTİP KOMİTESİ MİTİNGİ SONA ERDİRME KARARI ALDI

Tertip komitesinin kararı: Pankartlarımızı topluyoruz, şube başkanları bölgelerden gelen kişileri arabalarına güvenli bir şekilde ulaştıracak. Yürüyüş kortejinin arkasında olaylar var, polis saldırısı söz konusu. Düzenli bir şekilde alandan ayrılacağız.

IMC TV yayınına bağlanan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu şunları söyledi: "Arzu Çerkezoğlu: Miting başlamadan önce kortejler toplanırken patlama oldu. Yaralı arkadaşlarımız var, ambulanslar sevk ettik bölgeye. Yürüyüşümüz devam ediyor. Çok büyük bir kalabalık var. Buna tahammül edemeyenler mitingi terörize etmeye çalıştı." (Ankara/EVRENSEL)

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 15:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER