Antep Katliamı'na ilişkin görgü tanıklarının anlatımı

Dicle Haber Ajansı, patlamaya ilişkin görgü tanıklarının anlatımlarına yer verdi. İddialara göre, Türkçe konuşan 2 kişi, bombalı yelek giydirilmiş 12 yaşlarında bir çocuğu araçla bırakıp uzaktan patlattı. Çocuğu patlatan iki kişinin olay yerine 100 metre uzaklıkta durdukları da iddialar arasında.

Antep Katliamı'na ilişkin görgü tanıklarının anlatımı

Antep’te 53 kişinin hayatını kaybettiği, 67 kişinin  yaralandığı Antep’teki saldırıda IŞİD’e işaret edilirken, görgü tanıkları şahitliklerini anlattı.

Dicle Haber Ajansı’na konuşan tanıklar, düğünün devam ettiği esnada mahalledeki bakkalın önünde park eden bir araçtaki 3 kişiye dikkat çekti.

Görgü tanıklarının iddiasına göre; araçtaki şahıslar heyecanlı olan bir arkadaşları için su aldı, mahallede söz konusu yabancılar dikkat çekti, bakkal “Yabancısınız, bu saatte ne arıyorsunuz?” diye sordu ancak söz konusu 3 kişi aralarında henüz 12 yaşlarında olan şahsı göstererek, Türkçe, “Arkadaşımız çok heyecanlı. Bir su ver, içsin gideceğiz” dedi.

Küçük çocuğun aldığı suyu içtikten sonra şahısların bakkaldan ayrıldığını ve kısa süre sonra patlamanın yaşandığını anlatan mahalleliler, üzerinde bombayı patlatan kişinin bir çocuk olduğunu ifade etti.

Araç önce DBP ilçe örgütü önüne park etti

Görgü tanıklarının bir diğer iddiası da, aracın önce PKK lideri Abdullah Öcalan için Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şahinbey İlçe örgütü önünde tutulan “Özgürlük Nöbeti”ne yakın bir yere park edildiği.

Tanıklar, eylemin bitmesi üzerine aracın oradan düğün evinin bulunduğu yere çekildiğini anlattı.

‘Uzaktan patlatıldı’

Düğünde halay çekilirken söz konusu çocuğun kalabalığın içine girdikten sonra patlatıldığını aktaran mahalleliler, çocuğun araçtan uzaktan patlatıldığını kaydetti.

Erdoğan: Patladı ya da patlatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da patlamaya dair açıklamasında canlı bomba failinin 12-14 yaş aralığında olduğunu söylemişti.

Erdoğan, “12-14 yaşlarında bir canlı bombanın patlaması veya patlatılması neticesinde” ifadesini kullanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER