Antep'teki katliama dünyadan tepkiler

Antep'te sivillerin hedef alındığı, en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya dünya ülkeleri de tepki gösterdi.

Antep'teki katliama dünyadan tepkiler

Antep'te sivillerin hedef alındığı, en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya dünya ülkeleri de tepki gösterdi. 

Antep’te 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya dünya ülkelerinden tepki yağdı.

Fransa

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.

Elysee Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Fransa olarak Türk yetkililere ve Türk halkına taziye dileklerimizi sunuyoruz. Teröre karşı savaşan herkesin yanındayız” ifadelerine yer verildi.

Ürdün

Ürdün Hükümet Sözcüsü Muhammed El-Mumeni’nin açıklamasında, “Bu korkak saldırının karanlık terör örgütlerinin ve şer odaklarının, dünyanın her yerinde masumları hedef alan insan ve yaşam düşmanlığının yeni bir göstergesi olduğu” ifade edildi.

ABD

ABD Büyükelçisi John Bass da, yaptığı açıklamayla saldırıyı kınadı.

ABD Büyükelçisi John Bass’ın, ABD Türkiye Büyükelçiliği’nin Twitter hesabında paylaşılan açıklamasında “Dün akşam Gaziantep’te düzenlenen ve masum sivilleri hedef alan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Müttefikimiz Türkiye’nin yanında duruyor, ortak terör tehdidini yenmek için yakın şekilde birlikte çalışmayı sürdürmeyi taahhüt ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

İsveç

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström de saldırıyı lanetledi. Twitter hesabından açıklama yapan Wallström, “Dün akşam düğüne yapılan vahşi terör saldırısıyla ilgili en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ile birlikte” dedi.

Rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başsağlığı mesajı gönderdi.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Putin, Antep’te bir düğünün hedef alınmış olmasının, terörizmin, ahlakın temel kurallarını tanımadığını bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Antep’te yaşananların, uluslararası toplumun terörle mücadelede güçlerini gerçek anlamda birleştirmesi gerektiğini hatırlattığını belirten Putin, “Türk partnerlerle” terörle mücadelede işbirliğini her yönden genişletmeye hazır olduklarını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER