Arınç: Süreci biz bitirdik

Hükümet Sözcüsü Arınç, “Çözüm sürecini başlatan biziz, sona erdiren de biziz. Eğer AK Parti yoksa, çözüm süreci de yoktur” dedi.

Arınç: Süreci biz bitirdik

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Şırnak’ın Cizre ilçesinde konuştu.

Arınç’ın açıklamaları şöyle:

“Herkes bunu bilsin ki, her şeye rağmen bu süreci başlatan biziz ve büyük bir sabırla devam etmek için çalışan biziz. Bizde sabır olmasaydı, halkımıza verdiğimiz sözden vazgeçseydik, çözüm süreci olmazdı. Çünkü biz ne kadar iyi niyetli olsak da, ne kadar azimli, sabırlı olsak da, maalesef başkaları o şekilde değil. Çözüm sürecini bitirmek için komplolarla karşı karşıyayız. Bunu bilmiyor görmüyor değiliz.

“Her şeyi çok iyi biliyoruz. Buna rağmen barış süreci, bu ülkenin son şartıdır, son şansıdır. Bu yüzden barış süreci başarıya ulaşmalıdır. Hz. Eyüp bizde yok ama onu kendimize örnek alıyoruz. Masada olacağız, bu işi bitirmeye denk söz vereceğiz, bunun garantisi de biziz.

“Birileri duysun diye söylüyoruz. Eğer AKP iktidardan giderse, ‘yerine kim gelirse gelsin’ diyenler; bizimle oynayanlar, eğer AKP yoksa, çözüm süreci de yoktur. Bunu bilsinler, ona göre hesaplarını yapsınlar.

“Çözüm süreci varsa, biz de varız. Çözüm sürecini başlatan biziz, sona erdiren de biziz. Çünkü biz halkımızı seviyoruz, onların üzülmesini, ağlamasını ve gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Annelerin, çocuklarının dağa çıkmasını, dağda ölmesini istemiyoruz. Onlar da bu ülkenin evlatları. Silah ve şiddet bitsin, ne olacaksa bu topraklarda olsun.

“Herkes fikrini söylesin, herkes inancını söylesin. Herkes silahsız, şiddetsiz siyasetini yapsın. İstediğimiz budur. Seçimden sonra çok kısa zamanda bunu sonuçlandıracağız, yeter ki AKP tek başına iktidar olsun.”

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2015, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER