Asuriler: Halklar DAİŞ'e karşı ortak mücadele etmeli

DAİŞ çetelerin saldırısı altında olan Kabonê ile dayanışmak için Suruç sınırına gelen Asuri Sewe Uşana İde ve Simon Poli, Kobanê’de yaşananlara sessiz kalmanın mümkün olmadığını belirttiler.

Asuriler: Halklar DAİŞ'e karşı ortak mücadele etmeli
DAİŞ çetelerin saldırısı altında olan Kabonê ile dayanışmak için Suruç sınırına gelen Asuri Sewe Uşana İde ve Simon Poli, Kobanê’de yaşananlara sessiz kalmanın mümkün olmadığını belirttiler. İde ve Poli DAİŞ'e karşı halkların ortak mücadele etmesi gerektiğini söylediler.


DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırıları devam ederken, birçok farklı etnik ve dinsel gruptan kurum ve kişi Kobanê halkının yaşadıklarını gözlemlemek ve kendi halklarına aktarmak için sınır hattına gelmeye devam ediyor.

Asuri Süryani Keldani Arami Dayanışma Derneği’nden gelen Asuri Sewe Uşana İde ve Simon Poli, Kobanê’de yaşananlara sessiz kalmanın mümkün olmadığı ve Kürt halkıyla dayanışmak için Suruç’a geldiklerini belirtti.

Binlerce yıldır Kürt halkı ile Asuri halkının beraber yaşadığını belirten İde “DAİŞ çeteleri bizi yok etmek için bölgedeki tüm halkları yaşadıkları yerlerden sürüp katliam yapıyor. Aleviler, Keldaniler, Süryaniler, Asuriler ve Kürtler binlerce yıldır hep beraber yaşadı. Bunun için biz halkların birliği ve dayanışması için geldik” diye konuştu.

'HERKES ELİNDEN GELENİ YAPMALI'

Sınır hattını gözlemleyip bir rapor hazırlayacaklarını belirten İde devamla şunları söyledi: “Bizim AB ve ABD’de kurum ve kuruluşlarımız var. Senatör ve parlamenterlerimiz var. Burada haklara karşı yapılan katliamı onlara ileteceğiz. Kendine insan diyen herkes buraya, dayanışmaya gelmeli. Türkiye’nin DAİŞ’e destek verdiğini herkes biliyor ama kimse ses çıkarmıyor. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız.”

Bölgede yaşayan tüm halkların Kürt halkıyla dayanışmak için sınır hattına gelme çağrısı yapan Poli ise “DAİŞ sadece Kobanê’ye saldırmıyor. Ninova’yı boşaltmaları, Êzidîleri Şengal’den atıp zulüm yapmaları da bizim için can alıcıdır. Biz buna karşı kesinlikle mücadele vermeliyiz ve bütün halklar buna karşı mücadele verip elinden gelen her şeyi yapmalıdır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2014, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER