Avrupa Birliği, İngiltere, Hollanda, Fransa ve İtalya İran'ı kınadı

Avrupa Birliği, İngiltere, Fransa, Hollanda ve İtalya, İran'ın İsrail'e hava saldırısını kınadıklarını duyurdu.

Avrupa Birliği, İngiltere, Hollanda, Fransa ve İtalya İran'ı kınadı

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: AB, İran'ın İsrail'e kabul edilemez saldırısını şiddetle kınıyor. Bu benzeri görülmemiş bir gerilim, bölgesel güvenliğe yönelik ciddi bir tehdittir.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak: İran rejiminin İsrail'e yönelik pervasız saldırısını en güçlü ifadelerle kınıyorum. İran bir kez daha kendi arka bahçesinde kaos tohumları ekmeye niyetli olduğunu göstermiştir. İngiltere, İsrail'in yanı sıra Ürdün ve Irak dahil tüm bölgesel ortakların güvenliğini savunmaya devam edecektir. Müttefiklerimizle durumu istikrara kavuşturmak ve gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için acilen çalışıyoruz. Kimse daha fazla kan dökülmesini istemiyor.

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne: Fransa, İran'ın İsrail'e hava saldırısını sert şekilde kınıyor. İran'ın attığı bu eşi benzeri görülmemiş adımla istikrarsızlaştırma eylemlerinde yeni bir eşiği aştığını belirten Sejourne, Fransa'nın İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını yeniden dile getirdiğini ve bu ülkeyle dayanışma içinde olduğunu aktardı.

Hollanda Hükümeti: Hollanda, İran’ın İsrail’e yönelik hava saldırılarını şiddetle kınıyor. Orta Doğu'daki durumun endişe verici olduğunu belirten Başbakan Mark Rutte, İran'a İsrail'e saldırmaktan vazgeçmesi yönünde net bir mesaj gönderdiklerini açıkladı. Olayların daha fazla tırmanmasının önlenmesi gerektiğini vurgulayan Rutte, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani: İran'ın İsrail'e insansız hava araçlarıyla başlattığı kapsamlı saldırının ardından Orta Doğu'daki gelişmeleri dikkat ve endişeyle izlediklerini bildiren Tajani, İtalya'nın, Tahran ve Tel Aviv Büyükelçileriyle yakın temas halinde olduğunu ve her türlü senaryoyu ele almaya hazır olduklarını belirtti.

Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon: Orta Doğu'da gerginliğin daha da tırmanmasının son derece tehlikeli olduğunu belirten Fajon, İran'ın İsrail'e insansız hava araçlarıyla başlattığı kapsamlı saldırının son derece endişe verici olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER