Ayda Gezgin 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 4 yaşındaki Ayda Gezgin, annesinin dizinin dibinden kurtarıldı. Gezgin 91 saat sonra ekiplerin sağ olarak ulaştığı 107'nci kişi oldu. Anneye ulaşma çabaları sürüyor.

Ayda Gezgin 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

İzmir'de cuma günü gerçekleşen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra bir çocuk sağ çıkarıldı.

4 yaşındaki Ayda Gezgin enkazdan kurtarılan 107'nci kişi oldu.

Enkazdan ses duyulması üzerine tüm ekipler çalışmalarını o noktada yoğunlaştırdı. 

ELİNİ SALLADI

Gezgin'i kurtaran Kadıköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi Görevlisi Nusret Aksoy, o anları şöyle anlattı:

"Arkadaşlara 'Durun' dedim. Jeneratörleri, çalışan makineleri durdurdular. Büyük bir sessizlik oldu. 'İsmin ne senin?' dedi arkadaş, 'Ayla ben' dedi. 'İyi misin?' dedi, 'İyiyim' dedi. Ondan sonra çalışma ekipleri aşağıya indi. Ben sadece elini gördüm. 'İyiysen elini salla' dedi arkadaş. Elini salladı, 'İyiyim ben' diye elini salladı. Yaşam üçgeninde bulaşık makinesi vardı. Bulaşık makinesini gördüm, aradaydı." 
.

4 yaşındaki Ayda Gezgin, kurtarılınca önce anne ve babasını sordu, ardından su ve ayran istedi...

Serum takılan çocuk için enkaz altına termal battaniye indirildi. Gezgin ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 

YAŞAM ÜÇGENİNDE BULUNDU

Ayda Gezgin'i bularak ilk müdahaleyi yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevlileri Gezgin'in kurtarıldığı anları anlattı. Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan, "Bu bizim evladımız, biz bunlar için varız. Şu an bana dünyaları verseler bu duyguyu yaşayamam" dedi.

Erdoğan, Ayda'yı öptüğünün hatırlatılarak, neler hissettiklerinin sorulması üzerine de "Orada bir ses duyduk. Çamaşır makinesinin arkasında kızımızı gördük. Çok masumdu, çok güzeldi. Çok sakindi. Çok dar bir alandı. Çamaşır makinesi hayat üçgeni oluşturmuştu. Ayakları toprağa gömülüydü. Ellerimizle ayaklarını takip ede ede bulduk. Sağlık ekiplerini çağırdık. İnsan bu duyguları anlatamıyor. Çok konuştuk. Özlediği yemekleri anlattı. Adımı sordu, 'elimi bırakma' dedi. Karşılıklı sohbet ettik. İnsan evladını kaybeder bulur ya insan o duyguyu yaşıyor. Evladını kaybedersin bulursun, umudu kesersin sonra o evladını Rabb'im karşına verir, o duyguyu yaşarsın. Bunları anlatamam çok farklı bir duygu. Çıkarken de evladımı öptüm ben" ifadelerini kullandı.

KÖFTE VE AYRAN İSTEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Ayda Gezgin'in ambulans içinde çekilmiş videosunu paylaştı. Sağlık görevlilerinin "Ne istiyorsun?" sorusuna Gezgin, "Yemek" cevabını verdi. "Yemeklerden ne istiyorsun?" sorusunu da yanıtlayan çocuk, "Köfte ve Ayran" dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven ise, Ayda Gezgin'in genel durumunun iyi olduğunu belirtti. Güven, "Şuuru açık ve konuşabiliyor. Hayati fonksiyonlarında bir problem yok" ifadelerini kullandı.

ANNEYE ULAŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Ayda Gezgin enkazda, annesinin dizinin dibinde bulundu. Arama kurtarma ekipleri, şu anda anneye ulaşmaya çalışıyor. Annenin durumu hakkında şu anda daha fazla bir bilgi yok. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2020, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER