Aydar ve Kartal'a tutuklanmama güvencesi

Sürgündeki Kürt Parlamentosu Davası’ndan yargılanan ve Zübeyir Aydar ile Remzi Kartal’ın da aralarında olduğu 21 kişi için mahkeme, 4 ay içinde Türkiye’ye dönmeleri halinde tutuklanmama güvencesi verdi.

Aydar ve Kartal'a tutuklanmama güvencesi

Müzakere sürecinin ardından tartışılan bir konu da sürgündeki Kürt siyasetçilerin durumu oldu. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Kürt Parlamentosu Davası’nda, yurtdışında sürgünde bulunan ve aralarında KCK ve KNK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ile Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal’ın da yer aldığı 21 siyasetçi için yeni bir karar verdi.Mahkeme, sürgündeki siyasetçilerin 4 ay içinde Türkiye’ye gelmeleri halinde tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence verdi.

Aynı mahkeme daha önce de aynı kişiler için 3 ay güvence vermişti. Ancak o dönem İMC TV’ye konuşan Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal yasal güvence olmadan dönmeyeceklerini açıklamışlardı.

Terörle Mücadele Kanunu’nun değiştirilmesini isteyen Aydar ve Kartal, kendileriyle aynı durumda olan ve Türkiye’de cezaevlerinde bulunan Kürt siyasetçilerin durumuna da dikkat çekerek, daha yapısal bir çözüm gerektiğini vurgulamışlar ve ayrıca bunun için hükümetin sorumluluğuna işaretetmişlerdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 18:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER