Aydın ve yazarlar: Biz de bu suçu işliyoruz

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün 2 kez müebbet hapis istemiyle yargılanmasına tepki gösteren aralarında akademisyen yazar, gazeteci ve sanatçıların da bulunduğu gruplar Ankara ve İstanbul’da “Biz de bu suçu işliyoruz” diyerek kendilerini ihbar etti.

Aydın ve yazarlar: Biz de bu suçu işliyoruz

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında 2 kez müebbet hapis istemiyle açılan davaya tepki gösteren aralarında yazar ve akademisyenlerin de bulunduğu gruplar, “Biz de bu suçu işliyoruz” diyerek, Ankara ve İstanbul’da kendilerini ihbar etti.

Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen grup Dündar ve Erdem’in yargılanmasına gerekçe olarak gösterilen “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” manşetiyle çıkan Cumhuriyet gazetesi kupürlerini taşıdı.

Burada grup adına kısa bir açıklama yapan Prof. Dr. Baskın Oran, işi haber yapmak ve yazmak olan gazetecilerin casusluktan yargılanması davasıyla karşı karşıya olduklarını vurgulayarak “Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş şey, adam casusluk yapıyor bunu yabancı ülkelerle paylaşmak yerine gazetede yayınlıyor. Biz kendilerini desteklemek için buraya geldik. Bu yazıları biz yazmadık ama altını imzalayarak bütün kanuni sonuçlarına razıyız demek için geldik” diye konuştu.

Açıklama ardından adliye binasına geçen grup, hazırladıkları dilekçeleri savcılığa sunarak kendilerini ihbar etti.

İstanbul’da da Can Dündar ve Erdem Gül’e destek için Rakel Dink’in de bulunduğu 10 kişi, aynı haberleri imzalayarak kendilerini ihbar etti. İhbarcılar arasındaki Şanar Yurdatapan, 21 yıl önce Yaşar Kemal için de aynı şeyi yaptıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER