AYM'den 'ışıklar yanıyor' açıklaması: Şahsi paylaşım

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, mahkeme üyesi Engin Yıldırım'ın AYM binasını paylaştığı fotoğraf için "Kurum görüşünü yansıtmaz" dedi. Saat 14'te başlayacak genel kurul öncesi yapılan açıklamada "Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır" denildi.

AYM'den 'ışıklar yanıyor' açıklaması: Şahsi paylaşım

Anayasa Mahkemesi'nden (AYM), üye Engin Yıldırım'ın tartışmaya neden olan "Işıklar yanıyor" paylaşımına dair açıklama geldi. AYM'den yapılan açıklamada "Herhangi bir üyenin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesi'nin kurumsal görüşünü yansıtmaz" denildi.

AYM'nin yaptığı açıklama şöyle:

"Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun bugün saat 14.00’de toplanması yönünde alınan karardan sonra yaşanan gelişmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır:

Anayasa Mahkemesinin herhangi bir üyesinin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesinin kurumsal görüşünü yansıtmaz. Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır."

NE OLMUŞTU?

AYM üyesi Engin Yıldırım dün akşam şahsi hesabından kurumun fotoğrafını paylaşmış ve "Işıklar yanıyor" paylaşımı yapmıştı. Ardından İçişleri Bakanlığı resmi hesabından "Bizim ışıklarımız hiç sönmüyor" cevabı gelmişti. Yıldırım paylaşımının yanlış anlaşıldığı açıklamış, birçok bakan ve milletvekili Yıldırım'a tepki göstermişti. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER