Azadiya Welat çalışanları bugün adliyeye çıkarılacak

Diyarbakır'da gözaltında tutulan ve ifade işlemleri sona eren 11 Azadiya Welat gazetesi çalışanının bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Azadiya Welat çalışanları bugün adliyeye çıkarılacak

Türkiye’de günlük Kürtçe yayın yapan tek gazete olan Azadiya Welat gazetesinin Diyarbakır dağıtım bürosuna 28 Ağustos’ta yapılan baskında gözaltına alınan 24 gazete dağıtımcısının 13’ü, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Hala gözaltında tutulan 11 gazete çalışanının ifade işlemlerinin sona erdiği ve bugün adliyeye çıkarılmalarının beklendiği belirtildi.

Azadiya Welat

Türkiye’de Kürtçe yayın yapan tek günlük gazete olan Azadiya Welat, yayın hayatına 1992’de haftalık “Welat” adıyla başlamıştı. Gazete 2006’dan beri günlük olarak çıkıyor.

Gazete sayısız dava ve kapatmayla karşılaştı, çok sayıda çalışanı gözaltına alındı ve tutuklandı. 14 Ekim 2014’te Azadiya Welat’ın gazete dağıtımcısıKadir Bağdu’nun sokak ortasında vurularak öldürüldü.

Yazıişleri Müdürü Rohat Aktaş, 20 Aralık 2015’ten beri haber takibi için bulunduğu Cizre’de 23 Ocak’ta top mermisiyle vurulan binanın bodrum katında kolundan yaralı halde mahzur kalmış, en son 6 Şubat’ta irtibat kurulan gazeteci mahsur kaldığı ve yardımın gönderilmediği bodrumda hayatını kaybetmişti.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER