Bakan Çelik: Terörle Mücadele Kanunu kısa vadede değişmez

AB Bakanı Çelik, AB’nin Türkiye vatandaşlarına vize serbestisini getirmesi durumunda Türkiye’den beklenen ‘Terörle Mücadele Kanunu’nun değiştirilmesi’ konusunun çabuk gelişebilecek bir husus olmadığını belirtti.

Bakan Çelik: Terörle Mücadele Kanunu kısa vadede değişmez

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Financial Times’a açıklamalar yaptı.

Çelik, Türkiye’nin Terörle Mücadele Kanunu’nu (TCK) Avrupalı ortaklarıyla tartışmaya açık olduğunu ve uzun vadede reformları yapmayı taahhüt edebileceğini, bununla birlikte kısa vadede bunu yapmanın imkânsız olduğunu söyledi.

“Saldırı düzenleyen PKK, DAEŞ ve diğer gruplar mevcut. Bu yüzden bu noktada terörizmle ilgili bir yasa değişikliği yapmak akıllıca olmayacaktır” diyen Çelik, gazeteye ayrıca, Türkiye’nin sığınmacı anlaşmasıyla ilgili taahhütlerini yerine getirdiğini, AB’nin de getirmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye’nin sorumluluklarını yerine getirdiğini ve Avrupalı müttefikleriyle, ortak bir soruna karşı bir çözüm bulmak için işbirliği yapmak istediğini söyleyen Çelik, “Türkiye bu paketteki taahhütlerini yerine getirmeli anacak Avrupa Birliği kendilerininkini yerine getirmemeli diyen bir anlayışı kabul etmiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2016, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER