Bakan Eroğlu: Bizim teknolojimiz daha ileri; NASA da kim oluyor?

NASA’nın “Türkiye’yi kapsayan Doğu Akdeniz bölgesi için son 9 asrın en kötü kuraklığı yaşanıyor” açıklamasına, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’dan ilginç bir itiraz geldi: “NASA da kim oluyor?”

Bakan Eroğlu: Bizim teknolojimiz daha ileri; NASA da kim oluyor?

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Türkiye’yi kapsayan Doğu Akdeniz bölgesi için kritik bir açıklama yaparak, 1998 yılında başlayan ve halen süren kuraklığın son 9 asrın en kötü kuraklığı  olduğunu söylemişti.

NASA’nın bu uyarısına, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan ilginç itiraz geldi.

“NASA da kim oluyor?”

Hürriyet’in haberine göre, Bakan Eroğlu, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, “NASA da kim oluyor?” dedi.

“NASA’nın çalışmalarını yetersiz bulduğunu” söyleyen Eroğlu, şunları ifade etti:

“NASA’nın meteorolojik hava tahminleri, bizim gerimizde, geçen yıl yaptıkları tahminleri tutmadı mesela. Bizim teknolojimiz onlardan ileri. NASA da kim oluyor? Onlar global ve kuşbakışı bakıyor iklim verilerine. Biz noktasal ve bölgesel tahminler yapıyoruz. Sadece Türkiye’ye değil, çevre ülkelere de bu hizmeti veriyoruz. Denizlerde kurduğumuz istasyonlarla bölgemizdeki en etkin tahminleri yapıyoruz. Onların uyduları varsa, bizim de Göktürk’ümüz var.”

NASA’nın uyarısı neydi?

NASA, geçen ay Türkiye’yi de kapsayan Doğu Akdeniz bölgesinde 1998 yılında başlayan kuraklığın, son 900 yılın en ağır kuraklığı olduğunu saptamıştı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 08:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER