Bakan ve iki oğlu Kobanê için savaşıyor

Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen iki oğlu ile birlikte Kobanê'nin tüm cephelerinde yerlerini alarak Kobanê'yi savunuyor. Savunma Bakanı Hesen ve YPG savaşçısı iki oğlu “Kobanê herşeyden daha değerli.

Bakan ve iki oğlu Kobanê için savaşıyor
Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen iki oğlu ile birlikte Kobanê'nin tüm cephelerinde yerlerini alarak Kobanê'yi savunuyor. Savunma Bakanı Hesen ve YPG savaşçısı iki oğlu “Kobanê herşeyden daha değerli. Kobanê'yi asla DAİŞ çetelerine bırakmayacağız.Kobanê gençliği de gelsin ve savunma savaşında yerini alsın” diyor.


Kobanê kantonunun yatay ve eşitlikçi toplumsal modeli DAİŞ çetelerinin saldırılarına karşı sergilenen direniş ile bir kez daha ortaya çıktı. Bunun bir örneği de Hesen ailesi.Kobanê'ye dönük saldırılar başladığından bu yana Savunma Bakanlığı görevini zor şartlar altında sürdürürken bir bir taraftan da savunma direnişinde yerini alan İsmet Şêx Hesen'in iki oğlu Kajîn ve Dilgêş de YPG saflarında Kobanê için savaşıyor. Hesen'in bir yeğeni de Kobanê direnişinde yaşamını yitirdi. 

“OĞULLARIMLA OMUZ OMUZA SAVAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

DAİŞ'in 15 Eylül saldırısı başladığında her Kobanê'li gibi savunma direnişinde yerini aldığını kaydeden Kobanê Savunma Bakanı İsmet Şêx Hesen, bu süreçte Bakanlık görevini de yürütmeye devam ettiğini ifade etti. Daha önce Temmuz saldırısı sırasında da silahını alarak cepheye gittiğini anlatan İsmet Şêx Hesen; “Bu son saldırıda da hiç düşünmeden silahımı aldım ve savunma direnişine katıldım” şeklinde konuştu.

Oğlu Kajîn'in daha önce YPG saflarına katıldığını söyleyen Hesen, diğer oğlu Dilgêş'in de son saldırı ile birlikte YPG'ye katılarak kendileri ile birlikte savaştığını aktardı.YPG'ye katıldıkları için her iki oğlu ile gurur duyduğunu dile getiren Hesen, oğulları ile omuz omuza toprağını savunmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. 

“ÖZGÜRLÜK HERŞEYDEN DAHA DEĞERLİ”

YPG savaşçısı yeğeni Hogir isimli yeğenini de 15 Ekim'de Kobanê savunmasında kaybettiklerini aktaran İsmet Şêx Hesen,Cezayir'i örnek göstererek şunları söyledi; “Cezayir'de ve dünyanın değişik yerlerinde halklar ülkeleri ve özgürlükleri için binlerce can verdi.Biz de toprağımızı savunmak için gerekirse binlerce can vereceğiz. Bu benim yeğenim ya da oğullarım da olabilir. Buradaki herkes benim oğullarım ve kızlarım,benim ve ailemin canı kimseden daha değerli değildir. Önemli olan Kobanê ve Kürt halkının özgürlüğüdür.”

KOBANÊ'Yİ DAİŞ ÇETELERİNE BIRAKMAYACAĞIZ

Hesen'in büyük oğlu Kajîn Hesen,YPG'ye üç yıl önce katılmış. Afrîn'de El Nusra çetelerine karşı savaşırken yaralandığını anlatan Kajîn Hesen, daha sonra Kobanê'ye gelerek burada direnişe devam ettiğini söyledi. Kobanê'ye DAİŞ saldırıları başladığından beri hemen hemen her cephede savaştığını belirten Kajîn Hesen,son saldırı ile birlikte babası ve kardeşi ile birlikte DAİŞ çetelerine karşı mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti. 

Kajîn Hesen, “Babam ve kardeşim ile sonuna kadar direneceğiz ve Kobanê'yi DAİŞ çetelerine asla bırakmayacağız” diye kaydetti. 

GEREKİRSE TÜM AİLEM DE SAVUNMAYA KATILIR

Dilgêş Hesen ise son saldırı ile birlikte YPG'ye katılma kararı verdiğini belirterek,şunları aktardı, “Doğu cephesinde savaştım ilk olarak, şimdi ise nerde ihtiyaç olursa orada çatışmalara katılıyorum. Babam ve abimle birlikte Kobanê'yi savunuyoruz. Kobanê'den gitmeyi hiç düşünmedim.Bu toprakları DAİŞ çetesine bırakamayız.”

Bazen çatışmalar tüm cephelerde yoğunlaştığında abisi ve babası için kaygılandığını söyleyen Dilgêş Hesen, ancak hiç bir zaman bu kaygılarının Kobanê'nin özgürleşmesinin üzerinde olmadığını vurguladı. 

Kobanê için gerekirse annesi ve diğer kardeşlerinin de savunma savaşına katılacağının altını çizen Dilgeş Hesen, Kobanê'li gençlere de şu çağrıda bulunudu; “Gelin Kobanê'yi birlikte savunalım. Kobanê'den ayrılmak çözüm değil. En doğrusu ve onurluca olanı burada kalmak ve ülkemizin özgürlüğü için savaşmaktır:“

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER