Bakırhan: Kaldırım işgallerine son vereceğiz

Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, son zamanlarda kentteki kaldırım işgallerine yönelik artan şikayetler üzerine yaptığı açıklamada, Siirt'in temel sorunlardan birinin kaldırım işgalleri olduğunu belirtti.

Bakırhan: Kaldırım işgallerine son vereceğiz
Siirt Belediye Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, son zamanlarda kentteki kaldırım işgallerine yönelik artan şikayetler üzerine yaptığı açıklamada, Siirt'in temel sorunlardan birinin kaldırım işgalleri olduğunu belirterek, esnaflara duyarlılık çağrısında bulundu. Bakırhan, “Biz bu konuda bir çalışma yapamadan esnafımız bir duyarlılık göstererek, birkaç gün için hakları olan sınırlara çekilip çalışmalarını ve hizmetlerini orada yürütmelerini gerektiğini düşünüyoruz. Aksi halde çok ağır cezalar uygulayacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.


Siirt Belediye Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Siirt’tin önemli sorunlarının başında gelen kaldırım işgalleri ve kent temizliği konularda son zamanlarda artan şikayetler ve sorunların çözümüne yönelik kent sakinlerinden gelen talepleri değerlendirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Bakırhan, “Siirt’tin çağdaş ve modern bir kent olmasının önündeki sorunlarının başında kaldırım işgalleri gelmektedir.  Yeni göreve başlamamız ve daha görev bölümü aşamasındayız. Muhtemelen bu hafta içinde görev dağılımı yapıldıktan sonra kaldırımları işgal eden esnaflarla bir araya geleceğiz ve sorunun çözümü için ilk olarak esnaflarımızı ikna yöntemini deneyeceğiz” dedi.

Bakırhan, “Esnafımızla birlikte Siirt’in temel sorunlarından olan kaldırım işgallerine son vermeye çalışacağız. Bu konuda esnafımızın da duyarlı olmasını gerektiğini düşünüyorum” diye ekledi.

İnsanların rahat alış-veriş yapması, gezmesi ve nefes alması için kaldırımları genişletmek gerekirken, daraltmanın etik olmadığını söyleyen Bakırhan, şunları söyledi: “Esnafımızın durumunu anlıyorum. Ama bir kenttin kimliği biraz kaldırımları, parkları ve bahçeleri ile ortaya çıkıyor.”

Belediye meclis üyesi ve çalışma arkadaşlarıyla birlikte kaldırım işgallerine son vereceklerini belirten Bakırhan, “Hatta biz bu konuda bir çalışma yapamadan esnafımız bir duyarlılık göstererek, birkaç gün için hakları olan sınırlara çekilip çalışmalarını ve hizmetlerini orda yürütmelerini gerektiğini düşünüyoruz. Aksi halde çok ağır cezalar uygulayacağımızı belirtmek istiyorum.  Siirt’tin dışında hiç karşılaşmadığımız bu tabloya izin vermeyeceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Çok hoş bir görüntü değil. Yürüyüşü engelliyor. Özelikle kadınların, gençlerin rahat yürüyemediği konusunda ciddi şikâyetler var” ifadelerini kullandı.

Bakırhan kent temizliği konusunda ise “Siirt başka bir temel sorununda temizlik sorunu. Belediye olanakları biliniyor” diyerek, kent sakinlerini temizlik konusunda duyarlı olmaya çağırdı.  “Özelikle evlerden dışarı çıkarılan çöplerin çöp saatleri zamanında bırakılması gerekiyor” diyen Bakırhan,  caddelere ve sokaklara insanların tükürerek gösterdiği davranışların da değişmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bakırhan, belediye olarak sağlık ve çevre temizliği konularında önümüzdeki günlerde bir çalışma yürüreceklerini söylerken, “Ancak sorunun temel çözümü yurttaşların bu konuda daha duyarlı davranmalarıdır” dedi. / anf

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER