Baluken: Hükümet savaşa, HDP barışa rotayı kırdı

HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken, “Onların planları ne olursa olsun, onlar ne kadar rotayı savaşa kırarsa kırsın Bingöl halkı buna izin vermeyecek. Bizler rotayı barışa kıracağız” dedi.

Baluken: Hükümet savaşa, HDP barışa rotayı kırdı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Adayı İdris Baluken, partisinin Bingöl’de düzenlenen mitinginde konuştu.

Baluken’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Çözüm süreci

“Onların planları ne olursa olsun, onlar ne kadar rotayı savaşa kırarsa kırsın Bingöl halkı buna izin vermeyecek. Bizler rotayı barışa kıracağız. Buraya gelip iki gün önce çözüm sürecinden söz edenler ortada masa yok diyorlardı, izleme heyetini doğru bulmuyorlardı, Dolmabahçe’yi yanlış buluyorlardı, ortada masa yok, taraflar yok diyorlardı, öyle hadlerini aştılar ki Kürt sorunu yok diyorlardı. Nereye kadar, Bingöl’e kadar.

“Siz onlara masayı da çözümü de gösterdiniz. Buraya gelip çözüm sürecini devam edeceklerini söylediler. Çözüm masasını tekmelemeye çalışanlar, çözüm masasına gelmeye çabası içine girdiler. Sizin mesajınız iyi oldu. Masaya hala oturmadılar. Masaya oturmak için izleme heyetiyle heyetimiz Sayın Öcalan’ın yanına gitmemiz gerekiyor.”

Davutoğlu’nun Bingöl mitinginde Kürtçe selamlaması

“Sizin gücünüz öyle bir güçtür, sizin dilinizle alay edip, hakaret ederek, Zazaki eğitim ve Kurmanci eğitimi inkar ediyorlardı. Buraya geldiklerinde siz onları yola getirdiniz. Zazaki selamın anlamı sizin karşınızda diz çöktüler. Şimdi sıra ikinci mesajda, halkımızla birlikte 7 Haziran’da Çewlik sandıklarında vereceğiz. Allahın izniyle önemli bir ders vereceğiz.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER