Barış Bloku'nun basın açıklamasına polis saldırdı

İstanbul’da Barış Bloku’nun başta Cizre olmak üzere bölge illerindeki sıkıyönetim ve katliamları protesto için yapmak istediği oturma eylemine polis saldırdı.

Barış Bloku'nun basın açıklamasına polis saldırdı

Aralarında HDP milletvekilleri Beyza Üstün, Saruhan Oluç, Ali Kenanoğlu, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, EHP Genel Başkanı Sibel Uzun ile TTB Merkez Konsey İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel’in de yer aldığı Barış Bloku üyeleri, Galatasaray Lisesi’nde basın açıklaması yaptığı sırada polis saldırdı. Tazyikli su ile saldıran polis ardından gaz bombaları ile saldırı düzenledi. Polis saldırısında bir gazeteci yaralanırken, gözaltına alınanların da olduğu bildirildi.

Polisin saldırısının ardından gazetemize konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Cumhurbaşkanı ülkeyi yangın yerine çevirmekte kararlı” dedi. Gürkan da saldırıya şöyle tepki gösterdi: “Artık ülkenin her yerinde iktidarın sadece tahammülsüzlüğüyle değil saldırısıyla karşı karşıyayız. Cizre ile dayanışma eyleminde bir araya gelen İstanbullulara Cumhurbaşkanıyla ilgili sloganlar atmaya başladığında polis saldırısı başladı. Cumhurbaşkanı ülkeyi yangın yerine çevirmekte kararlı. Biz de barış güçleri olarak barış mücadelesini yükseltmekte kararlıyız.”

ESENYURT’TA POLİS ENGELİ

Esenyurt’ta basın açıklaması yapmak isteyen Barış Bloku’na polis güvenlik gerekçesini öne sürerek, izin vermedi. Bunun üzerine açıklama DİSK/Gıda-İş binasında yapıldı. Blok adına konuşan, Emek Partisi İlçe Başkanı Murat Doğan, yasağa tepki göstererek “Devlet güçleri, barış için yapılmak istenen basın açıklamasına bile tahammüllerinin olmadığını gösterdiler. Tüm bu yasaklara karşı barış için en geniş halk muhalefeti örgütlenmeli” dedi.

HDP Esenyurt ilçe Eş Başkanı İlkay Yenigün ise “Cizre ve Kürdistan’ın birçok yerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı, katliama varan boyutlara ulaşarak onlarca sivil vatandaşın ölümüne neden oldu” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER