Barış için işçilere ihtiyaç var

Emek Partisi (EMEP) Adana il örgütü TÜMTİS üyesi ambar işçileri ile ülke gündemini ve 1 Eylül Dünya Barış Gününü konuştu.

Barış için işçilere ihtiyaç var
Emek Partisi (EMEP) Adana il örgütü TÜMTİS üyesi ambar işçileri ile ülke gündemini ve 1 Eylül Dünya Barış Gününü konuştu.

TÜMTİS Adana şube binasında yapılan toplantıda söz alan Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek, AKP'nin 7 Haziran'da aldığı mağlubiyeti kabullenemediğini ifade etti. Bu nedenle AKP’nin ülkeyi kan gölüne çevirdiğine dikkat çeken İmrek, barış için işçilerin daha çok sorumluluk alması gerektiğini belirtti. 1 Kasım'da yapılacak seçimin dünden daha önemli olduğunu söyleyen İmrek, işçilerin barıştan yana tavır koymaları gerektiğini vurguladı. İmrek, 1 Eylül Dünya Barış Gününde Adana'da yapılacak yürüyüşe işçileri davet etti.

7 Haziran seçimlerinde HDP’den Adana Milletvekili adayı olan Avukat Tugay Bek ise işçilerin kendi içlerinde örgütlü olmasının, işçiden, emekçiden yana tavır almayan savaştan yana tavır alan hükümetlerin sonu olacağını ifade etti. Ülkede yaşanan çatışmaların, her gün ölen Kürt gençlerinin AKP'nin savaş politikası nedeniyle katledildiğini vurgulayan Bek, tüm işçileri savaşa karşı Barış Bloku etrafında birleşmeye ve 1 Eylül mitingine katılmaya çağırdı.

TÜMTİS Şube Başkanı Halil Çekin ise başkanlar kurulu olarak yaptıkları toplantıda TÜMTİS olarak ülke genelinde yapılacak barış eylemlerine katılma kararı aldıklarını söyledi. Adana'da da Barış Bloku eylemine katılacaklarını dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER