“Barışı dört duvar arasına alıp kilitlediler“

Mülkiye Türk, eşi Ahmet Türk'ün tutuklanmasıyla ilgili konuştu

“Barışı dört duvar arasına alıp kilitlediler“
Ahmet Türk'ün sağlık durumunun cezaevi koşullarını kaldırmayacağını söyleyen Mülkiye Türk, "Sirke küpüne zarardır. Bu zulüm ve baskı Türkiye'yi kaosa götürür. Barışı dört duvar arasına alıp kilitlediler” dedi.
 
Görevden alındıktan sonra yerine kayyım atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, dün çıkarıldığı mahkemece "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı.

Gizli tanık beyanları ile belediye çalışmalarından dolayı tutuklanmasına ilişkin konuşan Türk'ün eşi Mülkiye Türk, gizli tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Türk, eşinin yıllarca barış, demokrasi ve halkın geleceği için mücadele ettiğini ifade ederek, “Milletine, halkına hizmet vermek için bunca yıl çalışan bir insanın cezaevine konulması önce hukuka sonra mantığa aykırıdır” dedi.
 
“Ahmet Bey Mardin halkının yalnızca oylarını değil, gönlünü de kazanmış bir insandır" diyen Türk, kararın sadece kendilerini değil binlerce insanı üzdüğünü söyledi. 74 yaşında olan eşinin sağlık durumunun kötü olduğunu ve konudaki kaygılarını dile getiren Türk, “Ahmet Bey hasta ve yaşlı bir insandır. Sağlık durumu cezaevi koşullarını kaldıramaz" diye belirtti.
 
'ZULME HİÇBİR ZAMAN BOYUN EĞMEDİ'
 
Eşinin 12 Eylül 1980 Darbesi’nde Diyarbakır Cezaevi’nde yoğun işkencelerden geçirildiğini kaydeden Türk, şunları aktardı: “Diyarbakır’da çektirdikleri işkenceyi hâlâ unutmadık. 1 buçuk sene boyunca bulaşık suları içirdiler. Görüşmeye gittiğimizde gözümüzün önünde onlarca asker sırtına basıyordu. Ama hiçbir zaman demokrasiden, eşitlikten, barıştan ödün vermedi. Zulme, zalimliğe hiçbir zaman boyun eğmedi.”
 
Verilen karardan dönülmesi çağrısında bulunan Türk, “Devlet bu zulmünü durdursun. Vurmakla, kırmakla, tutuklamakla kimse bir yere varamaz. Sirke küpüne zarardır. Devletin bu kadar zulme baskıya başvurması, Türkiye’yi kaosa götürür. Barışı dört duvar arasına alıp kilitlediler” şeklinde tepki gösterdi. 
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2016, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER