Barzani: Yaşasın Kürt ve Türk kardeşliği

Başbakan Erdoğan, toplu açılış törenini gerçekleştireceği Kantar Kavşağı'nda Barzani ile el ele halkı selamladı. Barzani konuşmasında çözüm sürecine destek istedi.

Barzani: Yaşasın Kürt ve Türk kardeşliği

Başbakan Recep Tayyip  Erdoğan ile birlikte Kantar Kavşağı'nda yapılan mitinge katılan Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, "Yeni bir tarih oluşturma zamanı gelmiştir. Birbirini kabul etmek, kardeşlik yöntemleriyle yaşamak zamanıdır" dedi.

Amed'e gelen Başbakan Erdoğan, beraberinde Mesud Barzani, Şivan Perwer ve bakanlarla birlikte Kayapınar ilçesinde Kantar Kavşağı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Mitingde Kürtçe konuşan Barzani, "Sayın Başbakan’a çok içten teşekkürlerimi sunuyorum bu fırsatı bize tanıdığı için. Benim için bugün tarihi ve çok değerli bir fırsat gelişmiştir ki geldim ve sizleri ziyaret etmekteyim. Kürdistan halkının selamlarını taşıyorum Diyarbakır halkı için. Yeni bir tarih oluşturma zamanı gelmiştir. Birbirini kabul etmek, kardeşlik yöntemleriyle yaşamak zamanıdır" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Hewler'e ziyareti ardından bu sürecin başladığını savunan Barzani, "Ortadoğu’da yaşayan insanlar artık birlikte yaşama zamanı gelmiştir. Birlikte yaşamakla birlikte kalmakla halklarımızı mutlu günlere götürebiliriz. Savaşlar denedi, kimse savaştan bir hayır görmedi. 10-15 yılda barış için verilen mücadele, bir saatlik verilen savaştan daha değerlidir" dedi.

Barzani'den sonra kürsüye gelen Şivan Perwer, kendisi için tarihi bir gün olduğunu belirterek, "38 yıldan sonra ben buradan ayrıldığımda bir delikanlıydım, bir gençtim. Şimdi bir yaşlı adam olarak geri döndüm. Değerli Türkiyemizin Başbakanı büyük bir mayayı temiz süte kattı, bugün dostluğun kardeşliği kutluyoruz. Var olsunlar, ellerine sağlık. Her bunun için emek veren, bunun için yüreği çarpan herkese teşekkür ediyoruz. Umarım bütün Türkiye bunu düşünecektir, artık farklılıklar artık yasak edilmeyecek. Biz hep yasaklarla paylaştık. Yasak olduğu için bu ülkeden ayrıldık. Kimileri hapishanede çürüdü, işkence gördü. Kimileri kaçtı bizim gibi, yavaş yavaş... Çok değerli Kürdistan bölgesinin başkanı Barzani de bu konuda olumlu düşünceleriyle yaklaştı ve bu değerli insanları Diyarbakır’da görmek herkes tarafından sevinilecek bir şey. Bu ülke ne tarihler gördü. Neler geçirdi biliyorsunuz. Ve şimdi yeni bir devir. Bu barış devri, demokrasi devridir. Demokrasiye ihtiyacı var bu ülkenin. Dünyaya düşen her insanın özgürce yaşama hakkı vardır. Sayın Başbakan Almanya’da üç sene önce demişti ki, asimilasyon bir insanlık suçudur, bir günahtır. Bu ülkede asimilasyon olmayacak, insanlar dostça yaşayacak.Siz emredin biz gelelim. Yeter ki dostluk kardeşlik barış eli her zaman birbirini tutsun'' şeklinde konuştu.

 

DİYARBAKIR'DA BARZANİ PANKARTI 

Mesut Barzani için Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi'nde ise Kürdistan Gençlik Harekit Derneği, Kürdistan bayrağı asarken, Devrimci Demokrat Kürt Derneği ise Kürtçe, "Kürdistan bölgesel başkanı sayın Mesut Barzani Kuzey'deki vatanınıza hoşgeldiniz' yazılı pankart astı. / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2013, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER