Barzani'nin Ankara temasları sona erdi

Kürdistan Federe Bölge Başkanı Mesut Barzani, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü.

Barzani'nin Ankara temasları sona erdi
Kürdistan Federe Bölge Başkanı Mesut Barzani, Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Görüşmede bağımsızlık referandumu, IŞİD elindeki konsolosluk çalışanlarının durumu ve petrol krizinin gündeme geldiği belirtiliyor. 


Barzani'nin Erdoğan ile görüşmesi 1,5 saat, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesi ise 1 saat sürdü. Barzani'ye ziyaretinde, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hawrami, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizeyi ve Maliye Bakanı Rebaz Mihemed eşlik etti.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Barzani, önümüzdeki 10 gün içinde referandum takvimini açıklamayı planladığını paylaştı. Ve Ankara'dan bağımsızlık için destek istedi. 

Görüşmede, Kerkük petrollerinin durumu, IŞİD'in elindeki Türk konsolosluk çalışanlarının durumu ve 'çözüm sürecinin'de konuşulduğu belirtiliyor. 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER