'Başımı örtmem' dedi, turnuvadan çekildi

Hintli satranç şampiyonu Soumya Swaminathan, başını kapatmayı reddettiği için İran'da düzenlenecek Asya Satranç Şampiyonası'ndan çekildi. Swaminathan, başını örtme zorunluluğunu 'insan hakları ihlali' olarak niteledi.

'Başımı örtmem' dedi, turnuvadan çekildi
 Hintli bir satranç oyuncusu, başını örtme zorunluluğunun insan hakları ihlali olduğu gerekçesiyle İran’da düzenlenecek Asya Satranç Şampiyonası’na katılmaktan vazgeçti. 29 yaşındaki Soumya Swaminathan, “Mevcut koşullarda, haklarımı korumamın tek yolu, İran’a gitmemek. Sporda, dini bir giysiyi dayatmanın yeri yoktur” dedi.

Swaminathan’ın kararı sosyal medyada da aktivistlerden destek buldu. Hintli gazeteci Abhijit Majumder Twitter hesabından, “Eğer iyi bir profesyonel ve güçlü bir kadın veya erkekseniz, mağduru oynamanıza gerek yoktur. İşinizi yapar, sakin bir açıklama yayınlarsınız. Alkışları kabul et Soumya” mesajını yazdı.

Geçen yıl da, İranlı satranç oyuncusu Dorsa Derakhshani Cebelitarık’taki bir karşılaşma sırasında başını örtmeyi reddedince ülkesinin takımından atılmış, ABD’ye katılarak Amerikan takımına katılmıştı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2018, 00:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER